Favorit i repris

(null)


Gårdagen

Gårdagen kort sammanfattad: fruktansvärt tungt i spåret (speciellt andra halvan) och fruktansvärt skakigt på skjutvallen (framförallt de varv som var jobbigast). Var ganska nöjd att jag inte kom sist med tanke på hur dåligt det kändes. Ja, det var den korta versionen. 

Rull-SM

Idag avgjordes sprinten på sommarens SM i rullskidskytte. För min del blev det en jobbig men rolig dag. Oj, vad jag fick kriga mot slutet av loppet och nådde en maxpuls på 195, ett slag från det högsta jag uppnådde förra säsongen och normalt sett sjunker ju maxpulsen med ett slag per år. Min har dock varit stabil på 196 i flera år nu så vi får se när den tänkt sjunka till 195. 

Men jag öppnade loppet kontrollerat och det kändes bra på första varvet. Kanske på gränsen till för kontrollerat men där och då kändes det som jag skulle kunna hålla den farten ett varv till och sedan öka. Det klarade jag inte riktigt. Kunde hålla samma fart ett halvt varv till, men sista biten in mot stående fick jag dra ner på tempot. Och spurtvarvet var bara en kamp mot kroppen. Det var inte mestadels mjölksyran som satte stopp idag, för musklerna fungerade när jag bad dem åka fortare. Men det var den centrala kapaciteten som inte höll den nivån jag ville hålla. 

Kapaciteten på skjutvallen håller i alla fall den nivån jag vill hålla. Lite för hög puls för att kunna skjuta fort idag, men en kant ut på en sprint är bra (hade en kant in så det jämnade ut sig, inte missnöjd med det). Jag tog det väldigt lugnt i ligg för att jag skakade så mycket men träffade alla skott mitt i så ska försöka våga vara lite mer offensiv imorgon. 

Imorgon är det distans och även fast det idag kändes så långt borta att tävla även imorgon så blir det kul med distans, det är kul!

Träningssommaren

Sommaren börjar lida mot sitt slut och jag brukar känna att sommarträningen avslutas med rullskidskytte-SM och sedan startar höstträningen. Nu på lördag och söndag är det dags för sommarens SM-tävlingar och jag är riktigt laddad!
 
Sommarträningen har gått lite upp och ner. Jag var i väldigt bra form under hårdperioden i maj, tyckte att jag kände mig sliten på de lugna passen men de hårda passen gick istället väldigt bra. Så jag tror jag låg på precis rätt balans i träningen då och jag fick många positiva svar. 
 
I juni hade jag mängdperiod och då var det istället tvärt om. De lugna passen kändes bra och de hårda passen gick ganska tungt. Men det är väl kanske så det ska vara med sån periodiserad träning. 
 
Jag var hemma i Mora större delen av sommaren och det var härligt att få njuta av sommaren i Dalarna, som jag upplever är den bästa sommaren. Det hjälpte en del att veta att det var 5-10 grader och regn i Trondheim då... Jag fick mycket tid hemma med nära och kära. Hann också med en semester med familjen i Stockholm på min vilovecka. Det var härligt! 
 
I slutet på juli åkte jag tillbaka till Trondheim, lagom till högsommaren kom till Trøndelag. Jag tog en trip ner till södra Norge för att köra Lysebotn opp och Blinkfestivalen. Det blev inte alls som jag hade tänkt mig så åkte hem med tårar i ögonen. Men tack vare Blink-formen (vilade ganska mycket innan Blink) så har jag haft en bra känsla i träningen sen dess. Har fått till många bra pass och jag tror att formen har höjts minst ett snäpp sen dess. Fick en bra indikation på det i fredags när jag körde ett kortare I3-pass som upptakt till mitt race i lördags, körde samma bana som helgen innan Blink och hade bättre tider på lägre puls och tyngre rullskidor. 
 
Fick med mig bra svar från racet i lördags också så ser mycket fram emot att tävla till helgen!

RSS 2.0