Ställa om fokus

Söndagens masstart var ungefär som sprinten, fast sämre. Ungefär lika skytte, alltså bra i ligg och dåligt i stå. Åkningen kändes bra i början men var trött på slutet. Jag blev 7:a men med långt upp. 

Efter helgen bytte jag hotell men inte stad, vi har läger i fyra dagar här i Sollefteå. Känns både roligt och jobbigt. Har inte riktigt ställt om till att träna hårt än men det är just det vi gör...

Igår blev en rätt tuff dag trots allt, lugn löpning på förmiddagen, 2,5h och sen fotboll och styrka på eftermiddagen. Fotboll är ju jobbigt när man blir så inne i matchen att man måste göra bra, i ena stunden försvara och i andra stunden gå upp på en hörna... Sjukt kul i alla fall! 

Idag körde vi klassiskt på förmiddagen, vi åkte från hotellet vi bor på (Nipan) upp till Hallstaberget och sedan snurrade vi på rullskidbanan tills det hade gått två timmar. Jag kände mig sliten i kroppen så det var ett ganska jobbigt pass. Kändes lite bättre på slutet i alla fall. 

Får se hur det ska gå att köra intervaller imorgon...känns som att det kommer bli tufft!

Rullskidskytte-SM

Äntligen var det dags för sommarens höjdpunkt - rullskidskytte-SM!! Har längtat och taggat till det här länge nu! 

Sprint stod på programmet denna regniga lördag. Uppvärmning skedde i regnkläder men när det närmade sig start så blev det faktiskt uppehåll, skönt! 

Väldigt bra känsla under både inskjutning och uppvärmning. Jag var nervös men det brukar vara ett ganska bra tecken, att jag är laddad för en viktig tävling! 

Hade som taktik att gå ut stabilt på första varvet och lyckas med mitt liggskytte. Sedan skulle jag dra på lite hårdare och göra en sån där snabb stabil ståserie som jag alltid brukar göra på träning. Och sen kötta järnet på spurtvarvet. 

Jag höll min plan hyfsat bra, stabilt första varv, tappade fokus en sekund i ligg och fick med mig en straffrunda. På andra varvet började jag känna av ryggen, den krampade och smärtan spred sig ner i rumpan och låret. Jag tryckte på ändå och åkningen kändes riktigt bra! Kändes som jag hade mer att ge! Stående skyttet var det som gick sämst idag. Minns inte så mycket från den serien men jag hade väldigt stora rörelser som gjorde att fler skott träffade utanför än i pricken. Jag var offensiv men det tjänar man inte på när man skjuter tre bom. Köttade på ganska bra på spurtvarvet men det krampade rejält i rygg/rumpa/lår. Inte skönt alls. 

Blev en 7:e plats och jag är trots allt nöjd! Jag åker riktigt bra trots att jag har kramp, så hur bra kan jag åka om jag inte har kramp? Liggskyttet var bra (konstigt det där, oavsett hur dåligt jag skjuter i ligg på träning så fungerar det alltid bra igen när det kommer till tävling...) men ståskyttet kan jag bättre! Som sagt, jag är nöjd med det jag gjorde idag men jag vet att jag kan så mycket bättre! 

En vecka

Nu är det bara en vecka till rullskidskytte-SM! Ska bli så roligt att få tävla igen! 
 
Träningen har gått väldigt bra sen senast. Har känt mig mer och mer stark i åkningen och haft några intervallpass som jag varit riktigt pigg på, det är en skön känsla! Dock så har skyttet svajat lite på slutet... Vet inte riktigt vad det beror på men har ju en vecka att hitta formen, hehe.
 
Denna vecka har jag tränat en del med militärlandslaget som har haft läger här i Östersund. Det har blivit riktigt bra pass, kul! 
 
Nästa vecka är det inte särskilt mycket träning på schemat. Nu gäller det att kroppen får chans att återhämta sig mellan de hårda passen för att byggas upp och bli starkare och starkare! Musklerna behöver även lite vila så de är pigga och fräscha till tävlingarna!
 
På lördag är det sprint och på söndag är det masstart. Ska bli såå roligt!! Vi hörs!

RSS 2.0