Två pass idag

Snurrar på Björnberget just nu. Skönt att 3km-slingan är åkbar. Blev ändå en hel del varv idag. Runt Lilla Björnberget ligger det konstsnö och där är det underbart fint! Dock bara 800meter runt där... 
 
På förmiddagen blev det 2 timmar skate. Det gick väldigt segt i början men på slutet gick det bättre och jag kunde fokusera på tekniken. Har svårt att åka tekniskt bra när jag är trött. Fick ett positivt besked idag i alla fall, den teknikdetaljen som jag nötte och nötte hela veckan i Idre sitter nu! Trots att jag inte tänker på det så går det bra ändå! Nu är det bara 700 andra detaljer att fortsätta nöta... Hehe.
 
På eftermiddagen blev det 1,5 timme klassiskt. Det gick också lite segt, eller, kroppen kändes helt ok, men jag tog det väldigt lugnt, ville hålla ner pulsen men den blev istället väääldigt låg... Men men. Nu lär jag ju i alla fall ha en del överskott inför morgondagens testtävling! Ska bli så roligt!! Hoppas jag har en bra känsla. 
Frost i håret är mysigt!

Jag är nöjd

Ytterligare en tävling är gjord. Samma upplägg som igår, sprint, 7 varv på 1,2:an och ligg-stå. Några busiga vindar på vallen gjorde att skyttet var sämre överlag och snöfallet gjorde att det skilde en del i glid mellan åkare. 

För min del så var det ett prestationsmässigt bättre lopp än igår. Jag hade en helt annan inställning, premiär-nerverna hade släppt och jag kände mest bara glädje över att få tävla! Planen för loppet var att vara offensiv i spåret och fokuserad på vallen. Det fungerade bra tycker jag. Startade riktigt bra, kände mig stark. Fullt fokuserad i ligg. Lyckades även idag dra ur ett skott så fick plocka ett reservskott i ligg. Det strulade lite och jag var nervös för att bomma. Men jag tog det lugnt och fixade 100% träff i ligg denna helg. Kunde ligga på bättre under mittenvarven idag än igår, hade rätt bra tryck, men kände också att det fattas lite till den där riktiga formtoppen... Blåste lite när jag sköt stå och det blev en grov bom och en kant ut. Hade varit nöjd med 0-1 idag men 0-2 var ok. Har numera två kant in till godo, hehe... Spurtvarvet var sådär härligt jobbigt som det ska vara. När jag nådde toppen sista gången hade jag så mycket mjölksyra att det nästan svartnade för ögonen. 

Jag gjorde verkligen allt jag kunde idag. Jag kunde ha träffat ett till skott och inte fel-repeterat, men annars kunde jag inte ha gjort så mycket bättre idag. Det handlar om kanske 35 sekunder och jag är 3 minuter efter. Jag är inte bättre än så här och jag har accepterat det. Jag hade riktigt roligt idag trots allt och jag längtar tills nästa gång jag får tävla. Jag hoppas på att någon gång under vintern få uppleva känslan av att ingenting kan stoppa mig i spåret och då vet jag att det kommer gå fort. Men tills dess så är jag nöjd med det jag har gjort i helgen. Jag har fått många positiva besked, jag har tagit ett steg i rätt riktning. Det räcker för mig för tillfället. Jag är nöjd. Jag mår bra. Riktigt bra. 

Måste också säga hur imponerad jag är av många av tjejerna som jag tävlar emot. Där snackar vi både knyta näven och komma igen! Samt ta riktigt stora steg i rätt riktning! Ska bli sjukt roligt att se våra svenska damer i världscupen om en vecka, jag tror att de kommer överraska!! 

Premiären är gjord

Säsongen är igång. Första tävlingen är gjord. Jag hann bli riktigt nervös innan jag startade, igår kändes allt bra, lagom nervös, pirrade lite i magen när jag läste resultatlistan. Men inget mer. Men i morse började jag bli nervös på riktigt. En vanlig tävlingsmorgon hos mig är några toalettbesök mer än vanligt, ont i magen, svårt att äta frukost. Samma idag. Lite lagom nervös under inskjutning och uppvärmning. Men i startfållan pirrade det i hela kroppen av nervositet. 
 
Jag förstod för länge sedan att den här premiärtävlingen skulle vara jobbig, pirrig, speciell, viktig. Så jag har under lång tid försökt att tona ner vikten av den här tävlingen. Jag brukar alltid göra upp en plan för hur jag ska genomföra ett lopp, men idag var planen bara att vara avslappnad. Åka avslappnat och skjuta bra. Det var min plan. Jag ville inte sätta några förväntningar. Jag ville göra ett stabilt lopp och utifrån det lägga upp en plan för kommande tävlingar. 
 
Jag lyckades med min plan. Jag åkte avslappnat, det kändes bra i början. Blev stum ganska fort men åkte avslappnat och det kändes helt okej. Jag gjorde mitt lopp. Jag åkte så fort jag kunde för dagen. Skyttet var precis så stabilt som jag ville. Bra fokus och en stabil nolla i ligg. Kändes stabilt i stå. En kant ut. Drog ut ett skott med en dålig repetering så fick plocka ett reservskott. Kände pressen, har bommat många reservskott när jag varit trött. Men jag fokuserade och träffade. 0-1 i skytte. Bra start på säsongen. 
 
Jag var nöjd med mitt lopp när jag gått i mål. Jag hade gjort det jag kunde, åkt stabilt, skjutit bra. Sen fick jag höra att jag blivit 11:a. Då blev jag besviken. Jag trodde att mitt lopp skulle räcka längre än så. Jag har som mål att få åka IBU och det är jag långt ifrån idag, vilket känns tråkigt. 
 
Det känns skönt att jag har gjort premiären och behöver inte oroa mig mer. Jag fick många bra besked idag och nu ska jag försöka göra det bättre och bättre för varje tävling jag kör. Jag hoppas och tror att jag har mycket mer att ge. Jag vill bara gå ut och ha roligt men resultaten är också viktiga, det är som två delar. Idag är jag nöjd med känslan men inte med resultatet. Det är egentligen känslan som är det viktiga, och vem vet, jag kanske inte är bättre än vad resultaten visade idag. Jag tror det, men jag vet inte.
 
Oavsett så var det roligt idag. Oavsett så kommer jag alltid älska att tävla skidskytte. Oavsett så fortsätter min karriär.

Upptakt

Imorgon är det dags för tävlingspremiär! Är sådär lite lagom nervös men känner framförallt glädje över att äntligen få dra igång tävlingssäsongen!! 

Idag körde jag upptakt på plats i Idrefjäll. Körde den upptakt som jag sista åren blivit van vid, nämligen 2,5km A2 + 3x1min max. Kändes helt ok. Lite stum på A2:n, men det brukar indikera rätt god form. Kändes som jag hade riktigt bra tryck på max-dragen men lyckades ändå inte åka fortare än senast jag körde 1min-intervaller här i Idre, vilket jag hade hoppats på. Enorma skillnader i före förstås, men ändå. 

Väldigt bra skytte. 19 av 20 träff. Bommen kändes som en träff. Och några träffar kändes som bom. Lite nervöst i skyttet men luckorna ramlade ju. Förhoppningsvis lika imorgon. Kunde inte vara så offensiv som jag ville eftersom jag var lite nervös/osäker. Men det är premiär och det ska vara lite nervöst. 

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om formen. Jag tror att den är bra. Men jag har samtidigt höga krav på mig själv vilket gör att jag inte är nöjd med något jag gör, det kan alltid bli bättre liksom. Åkningen kunde ha känts bättre, skyttet kunde ha känts bättre, osv. 

Jag ska försöka ha roligt imorgon. Och vara nöjd. Jag tror att jag kommer att göra mitt bästa. Hur bra det är, det får vi se imorgon. 

Härliga intervaller

Jag har ett annorlunda upplägg igår och idag mot resten av gruppen och när de andra körde intervaller igår var jag riktigt avundsjuk. Men idag var det min tur! A3+ 4x4 minuter skate komb. Snällare vindar på vallen idag. Mer folk på spåret. Blev en del slalomkurvor förbi Vasaloppsåkare och ungdomar. Men det gick bra, jag krockade inte... 
 
Och det var sååå härligt att köra intervallerna idag! När jag var klar åkte jag bara och log! Och det gick bra! Åkningen kändes bra, det blev en del mjölksyra och fick dra ner lite på tempot när jag närmade mig toppen men ändå så är jag nöjd med åkningen. Det kunde ha varit mycket sämre... Pulsen var bra, 86-87-88-89% av max, ungefär som jag vill ha det. Hade kanske önskat några slag högre idag men jag gjorde allt jag kunde så jag får vara nöjd. Varvtiderna var också bra, diffade 3 sekunder mellan bästa och sämsta varvet. Kanske hade velat köra lite hårdare i början, för att känna att jag verkligen körde MAX, men får vara nöjd med att jag orkade hålla hög fart genom hela passet.
 
Jag är otroligt nöjd med skyttet!! På intervallerna bommade jag bara ett skott av 20 och det var sistaskottet i sista ligg. En onödig bom när jag slappnade av. Totalt under hela passet blev det 88% träff i ligg och 96% träff i stå. Riktigt bra! Jag kände mig stabil men fick ändå jobba hårt för att träffa. Jag hade riktigt hög puls när jag åkte så det blev skakigt i skyttet. Ändå lyckades jag bra, vilket tyder på riktigt bra tajming idag. Revanscherade mig lite från gårdagen också, jag var nog lite ringrostig då... Känns riktigt skönt att lyckas så bra med skyttet på ett hårt intervallpass, det har varit många pass med sämre skytte. Men nu hoppas jag att jag är tillbaka i fornstor skytteform och att den håller i sig även när säsongen drar igång. Nära nu!!!

Mot Idre

I morse blev det stavgångsintervaller (igen). Det är bra att kunna köra stavgångsintervaller när vädret är sisådär, otroligt bra träning. Vi körde 4x4 minuter plus 2x2minuter. Riktigt jobbigt men skönt (efteråt). Kändes ganska bra i kroppen, så det var skönt. 
 
Imorgon åker vi på snöläger till Idre, ser otroligt mycket fram emot det! 

Uppskjut

I morse körde jag stavgångsintervaller. Det låg ett tunt lager snö i backen men det var inte halt så det gick bra! Det blev riktigt bra intervaller vilket var skönt! 
 
Jag körde 4x4 minuter och på sista intervallen drog jag ut till 4,11 så jag tog mig till toppen. Det var ganska nära varje gång vilket är riktigt bra. Har ingen koll på vad jag brukar ha för tid upp men tror det var riktigt bra tider idag!! Kändes ganska bra, det var jobbigt men det ska det vara. Höll riktigt bra puls hela passet! Snittade 86, 88, 87, 90% av maxpuls vilket är ungefär exakt vad jag ville ligga på. Noterbart och lite komiskt uttryckt är att pulsen åkte uppskjutet och fritt fall genom A2-zonen, vilket är bra. Stor andel A3-tid alltså! 
 
I eftermiddag blir det styrka och löpning. Tycker egentligen inte om att köra dubbla löppass på en dag, men å ena sidan så är det typ det enda som går att göra, å andra sidan så spelar det nog inte så stor roll eftersom jag ska vila  i helgen.

RSS 2.0