Break

Helgens tävlingar gick verkligen USELT. Sprinten var okej, fram till ståskyttet, då jag tappade fokus, kontroll och sköt 3 bom. Var otroligt långt efter i resultatlistan också, vilket gav ett tråkigt utgångsläge på jakten. Jag var ändå taggad på att jaga... Men söndagens lopp var det SÄMSTA jag gjort i hela mitt liv. 9 bom och fruktansvärt dålig åkning. Fick kramp på sista varvet också och efter målgång fick jag ligga ner i nästan en halvtimme innan jag kunde stödja på benen igen.
 
Efter det så har jag tagit ett break. Jag tror att jag har mentala problem som sätter stopp för mig i tävlingssituation. 
 
Just nu tar jag det lugnt tills jag känner att jag har återhämtat mig mentalt. Vilade både igår och idag och jag vet inte när jag kommer börja träna igen. 
 
Jag är anmäld till en liten tävling på lördag, har inte bestämt om jag kommer köra den än.
 
Annars så är siktet inställt på Swecup i Sundsvall 15-16 februari, då ska jag vara fit for fight igen.
 
Det är otroligt frustrerande att inte få ut det jag har i kroppen på tävling, men jag har inte gett upp, jag hoppas fortfarande på att kunna göra riktigt bra lopp i slutet av den här säsongen. Jag har redan misslyckats med mina mål för säsongen och nu är fokus på bara få göra fina lopp och försöka att inte bry mig om vad resultatlistan säger. Letar efter en härlig känsla i kropp och knopp.

Upptakt

Nu befinner jag mig på Idrefjäll (igen). Känns inte alls som det var längesen jag var här, det är tre veckor sedan. Banorna ser likadana ut och jag är mycket bättre vän med skjutvallen, känns det som. Men det vet man aldrig förrän helgen är slut.
 
Jag har blivit bra på att inte ta ut något i förskott. Det kan alltid gå åt helvete liksom. Även fast både åk- och skytteform känns bra, så kan det vara helt tvärt om på tävlingarna sen. Känns som jag kanske är lite negativ, men det är väl så realism funkar. 
 
Ja, upptakt som sagt. Av diverse anledningar blev det ganska sen träning, så mörkret hann lägga sig. Det gjorde att jag kände mig lite seg, ville bara hem till stugan typ. Men lyckades genomföra min träning på det sätt jag ville. Kan inte säga så mycket om åkformen, jag vet att det kändes galet bra i onsdags och hoppas att det kommer kännas lika bra imorgon. Men hur det kändes idag vet jag inte riktigt. Fokuserade mer på att få in en god känsla i skyttet. 
 
Och skyttet gick bra, 0001 blev resultatet. Alla serier under 30 sekunder. 
 
Har gjort väldigt bra upptakter i vinter, inser jag nu. Dock inte lika många bra tävlingar. Men det är faktiskt hög tid att ändra på den saken! Det har ju verkligen gått helt åt rätt håll, hela vintern! Så förhoppningsvis kommer det fortsätta gå åt rätt håll och då kan det bli en rolig tävling imorgon! Jag ser väldigt mycket fram emot tävlingen i alla fall, det ska bli väldigt kul och härligt att få tävla. Har längtat hela veckan efter helgens tävlingar! 

Tenta + intervaller

= inte bästa kombon. Men det funkade!
 
Började morgonen med en omtenta. Jag brukar alltid vara snabb att skriva och idag gick det på typ 45 minuter. Hem och käka en macka och sedan ta skidorna och springa till stadion. 
 
Maxintervaller på schemat. Med en tenta i ryggen så kändes det inte som nån bra idé att skjuta, man blir så jäkla trött i skallen av att skriva. Blev förresten trött i benen också, jag måste ha suttit och spänt mig... 
 
Men intervallerna gick jättebra! Kände mig galet stark, superhärligt! Sen är det alltid otroligt jobbigt med maxintervaller, och körde i den värsta backen av dem alla också, så nog var det mycket mjölksyra som jag fick jobba med. Jobbigt. Körde först 4x3minuter, första tre var riktigt bra, men den sista var jag lite trött på. Sen körde jag 20-10 i 3 minuter, 20 sek arbete och 10 sek vila. SJUKT jobbigt! Jag räknade lite fel och när jag trodde jag skulle starta min 6:e impuls så stod klockan redan på 3 minuter...jag fattade ingenting. Stängde av tiden men sen kände jag att jag inte hade fått ut allt, så jag körde en till! 18 sekunder senare kunde jag konstatera att jag hade nog fått ut det mesta ändå... Och jag gled ner mot stadion, nöjd med passet. 
 
Härligt med en så bra känsla! Hoppas jag får ha liknande känsla i helgen och att detta pass nu gör att toppformen infinner sig. Längtar verkligen till helgens tävlingar!

Bra skytte

I morse körde jag ett lugnt klassiskt pass med skytte. Det var ingen tränare på vallen, så började med att skjuta 12 serier och låste sedan in geväret i bilen när jag körde resten av passet.
 
Som rubriken skvallrar om så var det riktigt bra skytte. Det var en liggserie som jag började frysa väldigt om fingrarna och testade ett nytt sätt att bli varm om skjutfingret...det fungerade dåligt, jag kände inte avtryckaren och det blev två bom. Nästa serie gjorde jag som jag brukar, alltså blåsa varm luft på fingrarna. Jag har hört att det inte ska vara bra, eftersom det kan bli fuktigt och sedan frysa till is, men jag tycker det fungerar utmärkt, och ja, varför ändra på något som fungerar??
 
Dagens skjutresultat: 0011 1000 2000 (LSLS)
 
Enbart en bom i stå alltså, väldigt skönt. Över 90% totalt och 97% i stå! BRA!
 
Åkningen kändes väldigt bra faktiskt! Jag åkte lugnt, men det var fan tryck i åkningen ändå. Åkte på uppför, kändes väldigt bra! Så man kanske kan hoppas på en liten toppform till helgen, skulle sitta fint! 

Adrenalinet pumpar

Har fortfarande adrenalin-kick efter dagens race. Och det är positivt. Jag ska ta det från början!

Jag hade taktiken att ta det ganska lugnt på första varvet, låta junisarna köra sitt JSM utan att störa liksom. Men att sätta mig man-mot-man och tro att jag ska kunna ta det lugnt, det är som att tro på tomten. Jag var startsnabb, trots att jag startade i ledet bakom junisarna. Men jag nöjde mig med att ligga i rygg på de som ville dra, så jag var inte så mycket i vägen i alla fall. Men jag var med från början.

Fullt fokus i ligg, en kant in som jag hörde, men det var fullt hus! Jag var den enda som sköt fullt också, så gick ensam ut på andra varvet. Jag gick inte på för fullt, men det var ändå klass-skillnad från igår. Jämfört med den fart jag hade idag så var jag ute på ett träningspass igår! 

Kant ut på första skottet, men resten satt. Gick ut tillsammans med täten i juniorklassen och fick ligga i rygg på tredje varvet, försökte att inte va i vägen eller nåt. 

Det blåste lite mer än igår och det fick jag känna på i första stå. Men trots att jag tog om efter tre skott så var det fullt hus på under 30 sekunder! Och inte bara fem träff, det var fem riktigt bra skott, om inte liggträff så precis utanför liggpricken. Det gör gott för självförtroendet! 

Så då var jag ensam även på fjärde varvet, och då tog jag det ganska lugnt för jag ville va pigg inför sista stå! Tyvärr fick jag en nästan lika dålig start som igår när jag började med bom. Den va dock inte lika grov idag. Men jag fokuserade rätt och sköt tre träff. Sista skottet höll på att bli lika dåligt som igår, ett skott där pipan rör sig över hela tavlan, men jag tryckte aldrig av och tog om. Försökte fokusera rätt igen men det blev tyvärr en kant ut. Så då var det match igen!

Vi gick ut ur straffrundan tre tjejer på rad. Jag tog mig upp i ledning i första backen och ökade på den ytterligare i andra backen. Sen hade jag inte kraft nog att gå på upp för hela långbacken (formen är inte på topp) så Emma kom upp i rygg. Fick ett felskär nedför när jag försökte undvika en isfläck så hon gick förbi på insidan. Tyckte det var helt okej att gå i rygg men det var tufft att hålla ryggen när vi vände ner. Men jag fick sug ändå och kom upp i rygg igen. Låg bakom och bildade min tid. Emma drog upp spurten väldigt tidigt och jag fick slita för att 1, hänga med och 2, gå ut och utmana. När vi gick in på upploppet var vi jämsides och där slog adrenalinet in och jag minns inte mycket. 

När jag får adrenalinpåslag...det är galet. Jag får så enormt med styrka och när jag adrenalinet pumpar i mitt blod på ett upplopp är det nog ingen som kan slå mig. Det är helt underbart att vinna en spurt och att därmed fullborda en dubbelseger i helgen, det är bättre än underbart! 

Fick otroligt bra sparring från junisarna, precis som jag ville, riktigt kul! 

Just nu är jag bara så jäkla lycklig över att kunna säga att jag gjort ett riktigt bra lopp! Det är årets första riktigt bra lopp, där jag kan vara nöjd med både åkningen och skyttet! 0102 är bra, men det kan bli bättre! 

Men idag är jag bara lycklig! Jag är tillbaka där jag vill vara! 

Fokuserar på det positiva

Idag är en sån där dag då jag bara fokuserar på det positiva och glömmer det negativa. Det är en ganska skön känsla, för även om det inte var någon topptävling så är jag ändå nöjd! 
 
Jag åkte väldigt defensivt. Jag vet inte om det berodde på att jag var rädd för att bli trött eller för att jag kände att jag inte hade något att åka för direkt. Det är ju inte ens Swecup för seniorer i helgen och vi var bara två startande damer i senior-klass. 
 
Men det var nog ganska bra att jag var defensiv, för när jag köttade på på sista varvet så blev jag väldigt stum direkt. Så jag hade rätt i att jag skulle bli trött om jag åkte fortare. Nåt annat var väl inte att vänta heller, jag har ju tränat på ganska hårt hela veckan, jag kände inget behov av att vara i form i helgen. Men det gick ju bra förra helgen, efter en hård träningsvecka... Menmen... Jag är ändå nöjd. Om man jämför åktider mot äldre juniorer, som vi åkte lika långt som, så är jag 1 minut efter de bästa i den klassen. Och det är okej ändå. Jag är nedtränad och inte nöjd idag, det hade lika gärna kunnat vara 3 minuter. Ingen fara på taket där. Blir nog bättre imorgon, när vi startar tillsammans. Då kommer jag ha mer att åka för. 
 
Hade ju önskat att skyttet gick bra ända in i kaklet. Tyvärr blev det inte så. Liggskyttet var riktigt bra, äntligen några kant in! Har varit lite för många kant ut i vinter...nu kom betalningen! Låg kl 5 i första skyttet men det blev en nolla. Skruvade till andra ligg och sköt en bra serie, en till nolla! Sååå skönt med 100% i ligg idag, riktigt nöjd! Och dessutom tog pappa tid på serierna och det var bra tider också! Trots att jag sköt ganska defensivt, men det var nog bara till första skott som jag var defensiv... I första ligg så halkade armbågen så jag fick flytta den innan första skottet, jag skjuter ändå på 35 sekunder. Andra skyttet får jag skruva och skjuter på 32 sekunder. Det är jag nöjd med, skjuter man 10 träff på distans gör det inget att skjuttiderna går över 30 sekunder. 
 
Inte lika bra i stå. Bra fokusering och jag lyckades med det jag ville lyckas med: jag vågade vara offensiv! Nu har jag tyvärr inga skjuttider i stå, det hade varit rätt intressant. I första så är jag riktigt offensiv från första skott, börjar tänka efter fyra träff, tänker om, men det blir en kant ut på sista skottet. Jag är ändå nöjd med den serien. Sen kommer jag in till sista stå, fokuseringen är bra, men jag kommer fel in i serien när jag börjar med en riktigt grov bom. Då blev jag osäker och tankarna for iväg. Så det blev ytterligare två bom i den serien... Skjutresultat 0103 idag. Det är trean som är dålig, annars är jag väldigt nöjd. 
 
Överlag är jag ändå nöjd med loppet! Jag lyckades dessutom vinna med största marginalen i min karriär, drygt 8 minuter. Dock blev jag slagen av två junisar som sköt riktigt bra, men imorgon ska jag göra allt för att hålla junisarna bakom mig i mål. Det är masstarten som jag sett fram emot den här helgen. Hoppas innerligt att vi startar tillsammans, men det lär bli så. Då kommer jag känna att jag har lite mer att köra för.

Sista träningsdagen

Två A1-pass på schemat idag. Blev 2h klassiskt på förmiddagen, med lite impulser samt skytte. Tyckte det var ett riktigt fint pass, lite kallt, men det var bättre än igår i alla fall. Nypistade, perfekta spår. Riktigt bra fäste (blå extra förstås!) och en bra känsla i kroppen. Kom inte upp i så hög puls på impulserna, men det är ovant att köra så fort klassiskt eller staka fort med så korta stavar. 
 
Bra skytte också, om man bortser från de två 3:orna i ligg. Första trean var egentligen väldigt klantigt, jag hade skruvat två knäpp till vänster från nolläget på inskjutningen, jag ser att det börjar blåsa lite mer åt vänster, men jag struntar i att skruva. Klantigt! Sista liggserien vet jag inte vad som hände... Men på de andra fyra serierna hade jag bara en bom i ligg, så det var ju bra i alla fall. I stående gick det bättre, 011101 om jag minns rätt. Blev väldigt osäker på vad jag sköt i sista nu faktiskt. Det la jag inte på minnet. Men jag tror jag bommade första skottet. Eller andra. Eller så sköt jag fullt. Jag minns faktiskt inte... Jag längtade nog hem till värmen lite för mycket! 
 
I eftermiddag blir det A1 skate, sen packar jag väskorna för imorgon drar jag till den fina by som i fyra år var mitt hem, Torsby!

Mjölksyratröskeln

Körde intervaller idag. Skate komb 6x8minuter. Tröskelfart. 
 
Var uppe och nosade på mjölksyran redan i första rejäla backen på första intervallen, där och då visste jag inte riktigt hur jag skulle orka hela passet. Men jag höll mig på rätt sida tröskeln hela passet, det var så att benen fick känna att de arbetade, men inte så att tekniken blev lidande av råstumma muskler. Precis på tröskelfart liksom! Hade dock ganska låg puls, men coach sa att det kunde bero på kylan. Och när känslan i kroppen är att det verkligen är tröskelfart, så bryr jag mig mindre om pulsen faktiskt.
 
Skyttet gick bra, tyckte jag. Började väldigt bra och slutade lite mindre bra, men allting blev som stelfruset ju längre passet gick, så det blev svårare och svårare. Började med 1000 på första fyra, sen 22 på sista två intervallerna och 2011 på nedvärmningen. Jag tar med mig känslan från första fyra serierna, då gjorde jag precis som jag ska göra. Jag gjorde det enkelt, jag gjorde som vanligt. Rätt tankar och rätt skjutteknik. Helt rätt. Och då blir det ju bra resultat, obviously.

Klassiskt

Idag blev det ett långt lugnt pass på förmiddagen. 2,5h klassiskt. Kändes bra, hela vägen faktiskt. Så det var skönt. Men som sagt, det var ett lugnt pass. Hade riktigt bra fäste också (blå extra). Lite kyligt om händer och fötter, det var -14 grader. Men det gick bra. Har haft en lugn start på veckan, vila igår och bara ett pass idag. Men det kan nog vara bra, var en ganska tuff vecka förra veckan. 
 
Imorgon står intervaller på schemat, så då kan det nog vara skönt att vara lite utvilad! 

Vinterns första seger

Nu är det ju ingen idé att berätta er genom loppet, jag har ju redan avslöjat hur det gick... Men jag kan berätta hur det kändes. 
 
Åkningen var riktigt bra! För första gången på hela vintern så händer det något när jag vill öka. Och det gäller genom hela loppet! Jag orkade hela 10 kilometer (långa 10km...). 42 minuter. Jag kunde öka på spurtvarvet! Det var en helt annan känsla än jag haft tidigare under säsongen, då jag orkat typ ett varv och sedan varit tokstum och det har inte hänt ett skit när jag har velat öka farten. 
 
Och det här gör jag alltså sista dagen på den tuffaste träningsveckan sen oktober! 
 
Skyttet var däremot inte lika bra... Började bra med noll i första ligg, sen bommade jag de tre sista skotten i andra ligg... Jag låg högt hela serien men två bommar var grova, enligt coach. Jag skruvade upp två knäpp efter inskjutningen, men det ska inte göra så mycket. Tråkigt att jag inte kan förbättra mina skjutprocent nämnvärt när det ändå känns så bra... Stående skyttet var väl ändå okej. Jag var passiv i första stå och bommade två. I sista stå började jag med en grov bom, men sedan blev jag mer offensiv och satte resten, på en väldigt bra tid om jag får gissa. Typ 25 sekunder, skulle jag tro. Väldigt bra rytm i alla fall! Varför göra det svårt? Det är ju bara att ta ett snabbt andetag och sen skjuta, då har jag ju hunnit göra samma rörelse som jag gjort på de 5000 ståskott jag avlossat under träningsåret och jag är i pricken! Man ska alltid göra som man brukar göra! 
 
Det är en enorm lättnad att åkningen fungerade idag! Jag har varit orolig men nu behöver jag inte vara orolig längre. Jag kan ju! Hoppas innerligt att jag kan få visa det på någon tävling som betyder mer än en JH cup också.
 

Skillnad

Bara ett pass idag, skönt! Ett lugnt sådant dessutom. 1,30 klassiskt med skytte. Åkningen kändes väldigt bra faktiskt, och nu är det dessutom riktig vinter här i Östersund så jag hade kanonfäste med blå extra (från igår). Såå härligt med snö och lite kyla, även om jag önskade att termometern kanske inte stod på tvåsiffrigt under nollan. Skyttet var okej, men hade önskat några fler träff i stå för att självförtroendet inför morgondagens tävling skulle vara bättre. Fast...jag har ju haft sådär skjutform i stå innan varje tävling i år, och ändå har jag bara bommat två skott av 20... Och jag har inga planer på att försämra mina skjutprocent imorgon...
 
20 träff av 20 i ligg i alla fall. Märkte faktiskt en stor grej idag. Ni vet de där sistaskotten som man skjuter när man är ute på banan redan? Som alltid blir bom på tävling? De blir träff när man kör A1 och skjuter med tävlingsammunition. 
 
Målet är förstås att ha samma träffbild på tävling som utan puls, men jag är inte där än. För mig är det svårare att skjuta med belastning, och belastningen på tävling är bland det värsta man kan va med om i skjutväg. Men som jag sagt förut, det är det som är tjusningen med skidskytte. Att det är så svårt. Att det är så många småsaker som man måste jobba på. Att det tar tid att behärska sporten på ett optimalt sätt. Det är väldigt motiverande!

Där problemet ligger

Körde A2 imorse. 5x12minuter. Det var väldigt jobbigt faktiskt, trots att det "bara" var A2. Vilket nog är ett tecken på att jag tränar ganska hårt nu. 
 
Kändes hyfsat bra i 3,5 intervall, sen var jag väldigt seg. Sista intervallen var inte alls bra...
 
Och jag tror det är där mitt största problem ligger. Att jag på sista varvet bara accepterar att jag är trött. Istället för att kämpa trots att jag är trött.
 
Men jag tror också att när man väl har blivit medveten om ett problem så kan man göra något åt det!! 
 
Ganska bra skytte. Det var kallt och lite blåsigt, så inte de bästa yttre förhållandena. Efter att ha bommat tre raka sistaskott i stå satte jag en skön nolla i sista och klarade därmed 80%. I ligg slutade jag på 88%, så det var ganska bra skytte totalt sett. Jag är ju sällan nöjd under 90%...
 
I eftermiddag blir det ett lugnt klassiskt pass.

Jag hatar stakning

Stakintervaller imorse. Gjorde nog ett dåligt val när jag började att hänga på Anna ST på första intervallen, det sänkte mitt självförtroende rejält och även om det nog var ganska bra stakning av mig i början så tappade jag all ork. De sista fyra intervallerna körde jag själv. Jag har nog aldrig i mitt liv stakat så bra som jag gör nu, men det känns ändå förjävligt. Jag är för klen på att staka... 
 
Dimma på skjutvallen, mer eller mindre. Ett tag kom solen fram men sen la sig dimman tjock igen. Tröttheten i åkningen smittade av sig på skyttet och på slutet sköt jag både långsamt och dåligt, i alla fall i ligg. Började bra med 1002 och 2001 på första 8 serierna, sköt LLSS, och två skjutningar efter varje intervall. Så första ligg var med A3-puls, andra med A1-puls, samma sak i stå. Alltså sköt jag 00 i stå med A3-puls! Det är bra! 
 
Men sen kom den tjockaste dimman för dagen och det blev 22 i ligg, konstigt nog så var det de skotten som jag var mest noggrann på som jag bommade... Blev alltså en bom för mycket för 80% i ligg. Däremot säkrade jag 90% i stå när jag sköt 00 i dimman. Det här var på nedvärmningen, så hade ingen puls att tala om. Men ja, jag säger ju att jag är bra på att skjuta i dimma!

Bättre men inte bra

Sprint idag. Bättre förberedelser. Men fram tills jag tog av mig överdragskläderna så hade jag en liten känsla av att "jag bryr mig inte". Jag blev rätt taggad när dimman drog in, jag är bra på att skjuta i dimma, så det var en fördel för mig. Nu hann den ju försvinna helt tills vi startade (tyvärr). 
 
Men när jag väl stod på startlinjen så var det bara känslan av att det skulle bli så roligt och att jag var så jäkla taggad! 
 
Första varvet var bra, på gränsen till riktigt bra. Jag var lite orolig för liggskyttet men fokuserade bort den oron till förmån för fokus på ställningen och siktbilden. Bommade sista skottet, onödigt. Annars en bra serie, tydligen på 25 sekunder också, helt ok, haha. Men jag låg med bra! 3:a med 25 sek till tät, det är ungefär vad en straffrunda tar. Så det var en hyfsad start ändå. Jag tänkte att jag har skjutit bättre i stå den här säsongen! Andra varvet var tungt. Höll bra fart till långbacken, där tog det totalstopp. Tänkte att det gör väl inte så mycket, jag vill inte trycka på och få alldeles för mycket mjölksyra i stå. Men jag tappade mycket tid... Jättestabil i stå, men fjärde skottet var en kant ut. Hann tänka att jag visste inte om jag skulle orka jobba in sista skottet men trots skakningar och med några extra andetag så jobbade jag in det och skjutresultatet blev 1-1. Det är okej, men jag är inte nöjd med okej skytte. Låg fortfarande på en tredje plats, men hade som sagt tappat mycket tid på andra varvet. Jag försökte verkligen hålla fart på sista varvet men negativa tankar kombinerat med mjölksyra i benen gjorde att jag tappade till fjärde plats i mål. 
 
Jag var väldigt besviken efter målgång. Jag är inte alls i den form jag vill vara. Det är frustrerande. 
 
Jag tar i alla fall med mig att det gick mycket bättre än igår. Och jag har 90% träff i stå i vinter! 
 
Och jag hoppas att det inte dröjer allt för länge innan nästa tävling...

SM masstart

Egentligen vill jag inte analysera dagens lopp så mycket. Eller, jag orkar inte. Jag är nedstämd redan som det är. Jag började fundera på framtiden mm men kände sedan att jag vill köra morgondagens lopp innan jag drar några slutsatser. 
 
SM masstart. Jag var så laddad, så glad över att få tävla.
 
Men allting verkade gå fel. Jag glömde vapenkontrollen. Jag glömde visitationen. Min o-ring ramlade av och hann få panik innan pappa hittade den.
 
Jag satte staven på skidan i starten och kom iväg dåligt. 
 
Jag fick mjölksyra redan på första varvet. I långbacken som jag visste skulle bli jobbig. Fick släppa några meter. Första liggskyttet, det blåste lite mindre än inskjutningen så jag skruvade 2 knäpp. Kanske i underkant, men det räckte igår när det var samma fenomen mellan inskjutning och komb. Men fick inte till någon bra serie och reste mig med två bom, båda klockan fem. Andra liggskyttet gick ännu sämre, det blåste mer så skruvade tillbaka till inställningen jag skjutit in med men bommade 3 skott klockan tio. Det skilde inte så mycket i vind att jag ska skjuta första serien kl 5 och andra kl 10, så det var bara mitt eget fel att jag bommade. Jag vet inte riktigt vad det beror på, jag har haft en superbra skjutform i ligg hur länge som helst, så jag har ingen aning om vad som hände idag.
 
Sen var ju loppet ganska kört. Oavsett vad jag har för inställning inför ett lopp, när man har skjutit 5 bom av 10 skott så är det svårt att motivera sig i åkningen. Jag vill inte vara en sån person som "ger upp" när skyttet går dåligt, men det är lättare sagt än gjort.
 
Reparerade lite i stående i alla fall, alltid nåt! Bommade första skottet och hann tänka att det skulle fortsätta gå åt helvete... Men sen satte jag 9 raka skott så den bommen är den enda jag har på tävling i år. Så något bra har jag gjort den här säsongen i alla fall. Tar med mig ett stabilt ståskytte och väldigt bra fokusering. Trots att jag hann tänka fel både en och två gånger så tog jag mig tillbaka till rätt tankar och sköt noll i sista stå. 
 
Det gjorde att jag åkte upp mig från sistaplatsen, men jag fick kämpa om den. Blev ikappåkt på toppen, men med en bra spurt lyckades jag knipa 7:e platsen idag.
 
Hade planerat den spurten sen igår kväll, visste precis hur jag ville lägga upp den. Gjorde exakt som jag tänkte, gick ut lite tidigare än jag tänkt, hade ett rejält övertag i glid. Grejen var att när jag planerade min spurt (som nog är min största styrka) så hade jag inte tänkt att det skulle vara en spurt om sistaplatsen...
 
Ny dag imorgon. Hoppas på mycket piggare ben och ett liggskytte som stämmer.

Bättre skytte

En mycket bättre dag på vallen. Trots att det blåste nästan lika mycket här i Idre så blev det bra skjutresultat. På inskjutningen lyckades jag träffa 20 av 20 skott i stå, det var skönt! Och när jag kombade så blev resultatet 00 i ligg och 11 i stå, bommade två förstaskott, väldigt onödiga bommar. Men jag hade en otroligt bra känsla i serierna, det tyckte jag att jag hade även igår, men då ramlade inte prickarna ner. Det gjorde de idag och det känns väldigt bra inför morgondagens masstart.

Upptakt

Idag har jag kört upptakt inför helgens tävlingar. Började med 3km A2 och avslutade med 3x1min max. Det gick sådär, brukar kännas ganska dåligt på A2, trots att jag är i form, och det gjorde det även idag. Kändes bra på max-dragen men hade inte så hög puls. 
 
Skyttet gick ganska dåligt, fick godkänt i ligg i alla fall men alldeles för många bommar i stå. Men det var ganska svåra förhållanden, blåste mycket och ojämnt. 
 
Aldrig kul att ha ett sånt här pass precis före man ska göra "tävlingspremiär" igen, eller vad jag nu ska kalla det. Har ju bara kört en tävling på hela säsongen och det var nästan två månader sen! 
 
Men av erfarenhet så vet jag att det spelar inte så stor roll vad man gör innan en tävling, det är på tävlingsdagen som allt avgörs. Och då spelar det ingen roll hur många nollor eller tvåor man har i ryggen. Är man fokuserad när man står på vallen i tävlingssituationen så träffar man oavsett. Sen är det ju så att det är lättare att träffa och vara offensiv när man har gott självförtroende, men att ett pass gått dåligt, gör inte så mycket för självförtroendet. Jag vet ju att jag kan skjuta.
 
Nu blir det mycket mentala förberedelser inför helgen. Ska köra ett lugnare pass med skytte på plats i Idre imorgon. Även skidtest ska genomföras. Är skyttet dåligt även imorgon kan jag börja bli lite orolig, men att två skyttepass i rad skulle gå dåligt...nej, det är oddsen låga för. 

RSS 2.0