Målsökande

Efter en väldigt lugn start på veckan ur träningssynpunkt så bestämde jag mig för att återgå till träningsprogrammet, åtminstone nästan. Har inte varit illamående sen senast jag tränade. Körde klassiskt och började med komb 12 serier runt vallen. Otroligt bra skytte, framförallt med tanke på att det var inte nådiga vindar på vallen. När jag efter sex serier fortfarande inte bommat ett skott funderade jag på om jag sköt med målsökande kulor. Men där tog det stopp och på de sista sex serierna blev det fem ettor och en nolla. Totalt strax över 90%, det är bra och jag är väldigt nöjd. 
 
Åkningen var sådär. Kanske inte så konstigt efter en vilodag/resdag igår. Och jag var illamående även idag när jag tränade. Jättekonstigt!! Men idag bestämde jag mig för att inte låta det stoppa mig och det gick typ över efter 45 minuter. Så det blev ytterligare en timme och ett ganska bra pass.
 
Imorgon håller vi tummarna för att jag ska kunna kötta intervaller utan att må illa (eller att det i så fall är ett tecken på att intervallerna är tillräckligt jobbiga!)

Ofrivillig vila

Jag har inte mått så bra efter Tjejvasan... Började ungefär ett dygn efter målgång, jag kände att magen var i obalans. På söndag kväll var jag så illamående att jag inte kunde äta middag. Är tillräckligt smart för att fatta att man inte kan träna om man inte äter, så igår blev det en ofrivillig vilodag. Kunde ändå få i mig måltider med jämna mellanrum, men inte särskilt stora måltider och kände mig illamående till och från. 
 
I morse ställde jag klockan och eftersom jag klarat natten utan illamående så tänkte jag att jag skulle träna. Med nöd och näppe fick jag i mig frukosten och mådde inte 100 efteråt. Tänkte att jag kanske skulle må bättre av att få röra mig lite, så packade med gevär och skidor och åkte till Hemus. 
 
Efter 15 minuters skidåkning insåg jag att det inte skulle gå att träna 2 timmar. Jag körde resten av passet bara runt skjutvallen och sköt mina 12 serier. Både illamående och orkeslös.
 
Skyttet gick väldigt bra, trots att det inte var så härligt att ligga på mage när man mår illa... 58 träff av 60, 100% i stå! Supernöjd!!
 
Jag har ingen aning om varför magen strejkar. Första kvällen var jag nästan så illamående så jag ville spy, men bara nästan. Sen dess så är jag bara lite konstig i magen. Och sen är jag väldigt orkeslös. Det kan ju i och för sig bero på att jag inte kan äta så mycket. Befinner mig på fel sida gränsen, men jag kan ändå inte säga att jag är sjuk. Väldigt knepigt. 
 
Får tänka att jag får lite extra vila, jag hade ju en ganska hård vecka förra veckan, så det kanske behövs. 

Ont överallt

Känns verkligen att jag kört hårt i tre mil igår. Jag har ont nästan överallt. Värst är det i ländryggen, tätt följt av axlar/skuldror/överarmarna. Även ljumskarna fick känna på fart igår. Och höfterna och rumpan mår lite sådär. Är väl bara magen som klarat sig, tyvärr verkar jag inte använt rätt stak-teknik då...

Plågade mig ut på ett lugnt skate-pass imorse. Kändes i nästan varje steg hur ont jag hade i kroppen (ja, jag tycker ganska mycket synd om mig själv...) Dessutom var det plusgrader och opistat, så gick riktigt tungt! Klockan stannade på 1,42, hade siktat på två timmar men jag orkade verkligen inte åka längre. 

Blir nog ungefär samma tid på eftermiddagens pass, då jag ska ge mig ut och åka lite klassiskt och skjuta. 

TjejVasan

Idag körde jag mitt livs första TjejVasa! Det var så otroligt roligt! Det är det första jag tänker när jag tänker på dagens lopp. 

Kan berätta lite om loppet. Startade 9.00 i första startled, kom fram ganska bra trots att jag var sen till start men fick starta typ bakom en stolpe mellan spåren. Lyckades att inte köra in i stolpen i alla fall, men annars var det en strulig start. Många som ville fram, jag fick byta spår efter spår efter spår. Många andra som också ville byta spår för att ta sig fram. Det var någon som halvt körde över skidorna för att ta sig in framför mig och ja, strulig start. Hade bra fäste uppför första backen, fick saxa när de framför mig började saxa. Också struligt, när man känner att man har fäste men man kan inte utnyttja det. Svårt att byta spår när det går uppför också! Men jag hängde med bra upp till kontrollen i Oxberg, lite förvånad själv. Pulsen var nära 190 och jag funderade hur jag skulle orka 28 kilometer till, haha. 

Men det gick väldigt bra att gå över till stakning och kilometerna bara flög förbi! Tyvärr så började fästet sina redan efter 5 kilometer. Jobbigt att ställa in sig på att staka resterande 25 kilometer men det gick verkligen över förväntan! Jag är imponerad över att jag orkade staka så bra! 

Första halvan var otroligt bra, sedan började det gå lite segare. Det kändes längre mellan kilometerskyltarna och det började värka i armarna. Fick en energikaka i Läde (14km till mål) och den var efterlängtad och välbehövlig. 

Åter till stakningen. Jag är extremt tacksam över alla stak-pass på skateskidor som jag har genomfört, det gav mycket idag! Samtidigt så vet jag min stak-kapacitet så när det blev för branta backar så gick jag över i spåret som bara skotern åkt i och diagonalade, där var det bäst fäste, men det blev en del saxning. Men de flesta backarna stakade jag uppför och det är jag imponerad över att jag orkade. Stakade tillochmed uppför Zorn-backen och "Hilde-piggen" eller vad den nya backen nu kallas. Det var jobbigt men då var det inte långt kvar!

Det bästa idag var när jag kom till Hemus. Jag var trött och visste inte om pappa skulle stå med dricka där, så jag tog emot en flaska från IFK Mora. När jag först tog en klunk tänkte jag "vad fan är det här, kaffe?" Och så slängde jag flaskan. När jag svalt så insåg jag att det var så galet gott! Tror det var varmt kaffe/cola. Så då ångrade jag att jag kastat flaskan. Men som tur var! Så fick jag 200m senare ett erbjudande om en skvätt cola, som jag nöjt tackade ja till! En kilometer senare stod pappa med dricka och jag fick ytterligare en mun cola! Det gav energi men tyvärr verkade alla tjejer runt omkring mig också pigga så även om jag gjorde en bra spurt så tappade jag placeringar hela tiden. 

Men jag är sjukt nöjd! Jag hade inga förväntningar, inget mål, innan start. 

Efter trängseln i starten och när det kändes så bra i början så satte jag upp ett mål om att vara topp-200 för att få stå i elit-ledet nästa år. Och det klarade jag, med råge. Placering 95 tror jag och en tid på 1,39. Sjukt nöjd! Och jag tyckte det var så enormt roligt! Vill gärna köra nästa år igen! 

Det bästa var ändå allt runt omkring, så många som hejar! Jag får tävlingsdjävulshorn och har inte sett ett enda ansikte på de som hejat på mig längs spåret men jag är väldigt tacksam ändå för hejaropen! Och tacksam för colan i Hemus! 

Men usch va trött jag är nu, puh! Ont överallt. Vill inte tänka på morgondagens två träningspass. 

Växel 3

Idag körde jag intervaller, skate komb. 5x8minuter stod på programmet. Jag fick en idé om att jag skulle köra en lite lättare bana och kötta treans växel. Det var en ganska bra idé tror jag, det var roligt och det kändes riktigt bra! Om man ger sig fan på att kötta trean så är det mycket enklare än man tror. Eller så är det bara att jag är så sjukt stark på trean...haha. Kändes väldigt bra första tre intervallerna, lite sämre på fjärde men orkade kämpa hela vägen på sista intervallen så det blev ett riktigt bra pass! 
 
Skyttet var bra när jag körde A1, endast en bom på de 7 serierna. Men på intervallerna så gick det inte alls! Började med 3 i ligg och sedan fyra ettor på två liggserier och två ståserier. Så det var inte så bra. Men det blev 85% totalt ändå, 90% i stå, så det ska jag vara nöjd med.
 
Här kommer en bild från gårdagens fotografering. Riktigt fina bilder!! Foto: skidskytte.se
 

Klassiskt

Efter en välbehövlig vilodag igår spände jag idag på mig de klassiska skidorna för ett lite längre pass. Började med skytte, 12 serier runt vallen. Det började väldigt bra med 19 träff på de första 20 skotten, sen kände jag av vinden lite mer och det blev väldigt många fler bom. Slutade till och med under 80% efter alldeles för många tvåor i stå. Det var fotografering så jag körde i landslagskläderna. Första gången jag testade Adidas-handskar och -glasögon så det var lite ovant. Jag ska inte skylla bommarna på handskarna, men det är tydligt att man lär träna med samma kläder som man tävlar i. Nu har jag ju inte fått tävla i Sverige-kläderna något i år, men förhoppningsvis kommer jag göra det i framtiden. 
 
Efter jag skjutit klart drog jag iväg på en lite längre tur och höll ut passet över två timmar. Men det var ingen bra känsla i åkningen, jag blev ganska sliten efter helgen, även om jag gått på ganska mycket endorfiner efter söndagens tävling. Men kroppen är sliten och det kändes idag. 
 
Imorgon står intervaller på schemat och då hoppas jag att kroppen har återhämtat sig.

Nollklubben

Mycket roligare tävling idag. Det var nog årets roligaste tävling. Och dessutom den bästa! Jag sitter här i bussen och bara ler. 

Jag sköt 0-0!! Jag är så nöjd och lycklig för det. Det är väldigt lätt infart till vallen här, en lång nedförsbacke, så många som sköt bra. Men jag fick jobba för att få ner alla prickar. Efter fyra träff i ligg var min ena hjärnhalva redan ute på spåret, men den andra hjärnhalvan korrigerade misstaget och gjorde så att jag siktade kl 10 när jag ryckte av sista skottet och därmed träffade jag mitt i! Fantastiskt samarbete. Tack för det. Redan innan jag började skjuta stå for tanken om 0-0 förbi, men jag tänkte bort den. Efter tredje träffen i stå kom tanken tillbaka. Men jag lyckades att tänka rätt och träffa fjärde ståskottet. Tanken kom igen, en träff från fullt hus. Fokuserade bort de tankarna och satte tionde raka skottet! Sååå skönt!

Åkningen var ganska bra, jag startade offensivt men orkade inte hålla trycket hela vägen upp på toppen. (Banan här går uppför i 1km och sen nedför 1km, och sen 500m platt på stadion...) På andra varvet var jag ganska seg och då insåg jag att jag hade nog inte bästa skidorna. På sista varvet fick jag rygg på Jenny (som åkt in en minut på mig) och gav mig fan på att jag inte skulle släppa! Så jag kämpade för att hålla ryggen. När vi började närma oss toppen kände jag att jag hade lite krafter kvar att ta ut, så när en kille körde om oss så tog jag rygg och gick om Jenny. Hade riktigt bra tryck, men var riktigt trött på toppen! När det sedan gick nedför blev det väldigt tydligt att jag inte hade bra skidor, då den lucka jag fått ner till Jenny täpptes till helt och jag var efter när vi kom ner på stadion. 

Så även om jag hade en bra känsla i åkningen så är jag långt efter. Jag vet inte hur mycket skidorna spelar in, men jag bryr mig inte så mycket. Jag tar med mig att jag sköt fullt och att åkningen funderade mycket bättre än tidigare i vinter! 

Det är lite komiskt att jag har haft dåliga skidor två gånger i hela min karriär, båda gångerna i Sundsvall, typ samma före och på samma par. Oliversson brukar vara pålitliga men de vill inte fungera i Sundsvall... Tyvärr. 

Jag tar nya tag och ser väldigt mycket fram emot nästa tävling, får tyvärr vänta tre veckor innan jag får köra skidskytte nästa gång men då ska jag köra Norgecup och det ser jag otroligt mycket fram emot!!! Ska bli sjukt roligt!!

Skyttejaktstart

Idag kördes en väldigt annorlunda skidskyttetävling. Vi började med en "prolog", 10 skott ligg och 10 skott stå på 10ringad tavla. Vi sköt i fyra omgångar på varsin bana. 5 minuter hade man på sig, det var gott om tid. Man fick inte något besked om hur man hade skjutit förrän allt var klart. 

Jag hade en helt underbar inskjutning! Både ligg och stå kändes perfekt och det var riktigt fina träffar, hade blivit höga poäng om det varit poängtavla. 

Men 1,5 timme senare, 21 banor åt höger, var det något helt annat! Jag sköt in på bana 22 och där var det nästan ingen vind alls. På tävlingen sen sköt jag på bana 1 och där blåste det desto mer. Det var dessutom lite lurigt, innan jag skjutit iväg första skottet hade jag sett vimplarna vaja åt både höger och vänster. Men den bestämde sig tillslut för att det blåste åt höger så jag skruvade 3 vänster och ett upp. Jag var inte helt nöjd med mina serier, det kändes som det for ut nåt skott i både ligg och stå. När tävlingen var avslutad vände jag mig till pappa som kollat kikaren. Han såg inte nöjd ut. Jag fick se tavlan med mina liggskott och fick en chock! Jag hade 10 skott samlade, men alla låg klockan åtta. Alla var utanför liggpricken, runt 4-5 poäng. Jag hade skruvat 3 knäpp vänster och hamnade typ 20 knäpp vänster och 10 knäpp ner. Även ståskotten drog till vänster och ner, jag visste att jag hade skjutit en bom till höger men de andra var jag säker på att de var träff, dock inte bra träff...men pappa hade sett tre bom till vänster. Jag fattade ingenting!

Jag har kollat igenom hela geväret, allt ser bra ut. Jag har inte skruvat åt fel håll, allting sitter fast, ingenting är fel. Jag har verkligen INGEN aning om varför jag helt plötsligt hamnade två varv fel. Jag skulle vilja skjuta en serie till och se hur den sitter, men det får vänta till imorgon. 

Jag blev rätt så uppgiven efter den starten på dagen, men samlade ihop all frustration och tog ut den som kraft i skidåkningen istället. 

Poängen man sköt gjordes om till sekunder, 1poäng=3sek och därefter gjordes en startlista för jaktstarten. Jag fick starta sist, nästan tre minuter efter och två minuter upp till närmaste tjej i min klass. Däremot startade vi ihop med äldre junior-tjejerna och där fanns det ryggar att jaga. 

Finns inte jättemycket att säga om loppet, jag startade sist och var sist i mål, dock var det nästan så att jag jagade ikapp den som var närmast och jag åkte om några junior-tjejer. Jag tappade drygt två minuter i skidåkningen, det är lite mycket. Men annars är jag nöjd med skidåkningen, jag hade ganska bra tryck och orkade hela vägen trots att jag startade riktigt offensivt. 

För mig finns det bara en sak i huvudet: imorgon är det skidskytte på riktigt och då ska jag ha revansch!! 

100% i stå

Idag körde jag korta maxintervaller på förmiddagen. 4x4 minuter, skate komb. Åkningen kändes sådär... Jag var inte så pigg. Körde upp för en av de tuffaste backarna, den går direkt från stadion rätt upp på toppen och sen körde Arctura-backen på väg ner på stadion igen. Och på toppen av den tuffa backen så brantar det på rejält, där var jag TOKSTUM alla varv, det var knappt så jag tog mig över krönet. Fick lite sparring på sista varvet, det var enda gången jag gick upp på A3+ i puls. Jag känner mig ganska stark ändå, men inte samma känsla som många av de intervallpass jag kört tidigare i vinter. Men då har ju istället alla tävlingar gått dåligt, så kanske ska hoppas på tvärt om den här veckan!?
 
Skyttet var däremot riktigt bra! Jag hade bara 3 bom på 40 skott och alla kom i ligg. Två av dem kom dessutom i samma liggserie, den sista. Så det var inte efter en intervall, körde LLSS som vanligt och varannan serie intervall, varannan lugnt varv. Men jag började redan där fundera på hur många nollor i rad jag kunde skjuta, om jag skulle få guldstjärna osv. Så fokuseringen sviktade, samtidigt som vinden gjorde lite mer än vad jag trodde, blev två bom klockan tio. Men 100% i stå - riktigt bra! Och även sista ståserierna var jag medveten om att jag sköt för guldstjärna, men då klarade jag av den mentala pressen och satte skotten, även om det kändes som att det var någon kant in. 
 
Jag tar med mig skyttet och hoppas att det var det här passet som behövdes för att få till en formtopp till helgens Swecup!

Stakning i Vasaloppsspåret

Idag blev det nästan en hel TjejVasa för min del. Bra träning inför det äventyr jag ska ge mig ut på om knappt två veckor. A2 stakning stod på programmet, idag stakade jag med skateskidor men på TjejVasan är det klassiskt. 
 
6x10minuter A2 skulle avverkas. Kändes bra i början, kunde lätt hålla A2-puls och hängde av både mamma och pappa bara på de första minuterna... Men det snöade konstant och det blev varmare så det gick tyngre och tyngre! Både snön och kroppen blev segare. 
 
Det tog nästan 2,30h att åka hela vägen, men det var nog mest pga det sega föret. Jag var riktigt trött när jag avslutade mina intervaller med 3,5km kvar. Sen var det nypistat som tur var, så då gick det lite lättare i alla fall! 
 
Roligt att åka Vasaloppsspåret igen. Längtar faktiskt lite till TjejVasan, det ska bli roligt! Har inget tidsmål eller placeringsmål, jag åker för att jag vill göra en TjejKlassiker!

Sköna besked

Idag stod maxintervaller på schemat. Igår eftermiddag körde jag som sagt ett lugnt klassiskt pass, men det gick riktigt dåligt!! Fick vända hem tidigare än planerat och det blev ytterligare några minusminuter i träningsdagboken. 
 
Kändes dåligt på uppvärmingen idag också, dessutom var det nollgradigt och nysnö, så snön sög verkligen!! Men jag hade bra inställning, ambitionen var att starta riktigt offensivt, A3+-puls redan på första intervallen (brukar ta ett tag innan jag kommer upp i puls) och sen försöka hålla hög fart så många intervaller som möjligt. Och ett rejält spurtvarv, eventuellt utan gevär. 
 
Jag följde min plan! Jag startade offensivt och kom upp i A3+-puls redan på första intervallen! Det var riktigt jobbigt att skjuta, kan jag säga! Jag fick sämre och sämre tider på intervallerna, vilket tyder på att jag verkligen körde max från start! Fjärde intervallen var två sekunder snabbare än tredje dock... Sköt två gånger mellan varje intervall, totalt 8 skjutningar. Spurtvarvet utan skytte. Jag kunde jag inte bestämma om jag skulle köra med eller utan gevär så pappa fick avgöra - det blev utan gevär! Och då körde jag verkligen ALLT jag hade! Jag var trött redan innan jag kom till första uppförsbacken, haha. Men jag kämpade på hela vägen och när jag stannade klockan var det varvet 24 sekunder bättre än det snabbaste varvet, om det berodde på att jag körde utan gevär eller att jag körde MAX, det är svårt att säga. Det var nog en blandning.
 
Skyttet var ganska bra, men det var jobbigt. Men det är bra att träna på, för det brukar vara så jobbigt på tävlingar! Så det var bra träning! Jag sköt 11 i ligg och 20 i stå på intervallerna. 01 i ligg och 11 i stå på lugna varven. Det är godkänt och jag är nöjd med det. Det kan absolut bli bättre, men idag var det bra.

Skate och skytte

Dagen började med ett lugnt skate-pass kombinerat med skytte. Kändes sådär i åkningen, jag verkar inte ha blivit så väldigt återhämtad av vilodagen igår. Eller så var det bara konstigt att börja träna igen. Körde impulser också, de kändes bättre. 
 
Bra skytte däremot! En opistad skjutvall gjorde att det blev lite gropigt där jag satte armbågarna, och någon liggserie måste jag ha lagt mig konstigt, för jag bommade utan att det kändes dåligt. Däremot sköt jag 90% i stå och det gav totalt 88%. Nöjd!! Kändes skönt att sätta en nolla i sista stå. 
 
I eftermiddag blir det ett lugnt klassiskt pass. Hoppas det känns lättare, för morgondagens maxintervaller behöver jag lite pigga ben till!

Tröskelintervaller

Imorse stod det tröskelintervaller på schemat. 6x8minuter skate komb. 
 
Jag glömde skidhandskarna hemma, klantigt! Så testade att köra Berger-style, alltså utan handskar. Det gick bra i två varv, sen började jag frysa. Och det var bara -2°. Sen körde jag med tumvantar resten av passet. Det var lite krångligt när jag skulle skjuta, eftersom jag fick lov att ta av mig handskarna, men det var bra träning för de gånger det är så kallt att man måste köra med överdragshandskar! 
 
Ska vi dra Berger-paralleller så kan jag säga att Berger sköt ovanligt bra i stå idag, men hade inte alls samma tryck i åkningen som vanligt... Haha.
 
Nej men... skyttet gick bra! Det var en liggserie som jag fick nåt konstigt läge, vet inte varför, men annars var det bra! 012 i ligg på intervallerna. Stående skyttet funkade fint! 110 på intervallerna. Avslutade med fyra lugna varv runt vallen, då sköt jag 0110. 
 
Åkningen var inte så bra. Men jag kämpade hela vägen! Det är inte skönt att köra tröskelintervaller och det är inte roligt när man knappt har A3-puls, för då känner jag att jag måste ligga på lite hårdare, och då hamnar jag lätt på fel sida tröskeln. Jag är nöjd med att jag orkade kämpa ända in i kaklet och jag hade nog bäst puls på den sista intervallen. Då var jag förbannad över att det hade gått så dåligt. 
 
Men jag har tränat mycket den här veckan, så inte så konstigt att jag är seg i benen. Vilodag imorgon kommer nog göra gott. Och jag vet att när jag släpper upp träningen så kommer superkompensationen. Det är det jag har i blicken nu! 

Självförtroende

Idag började Träningsveckan med stort T. 17 timmar ska avverkas. Puh. Minns inte senast jag tränade så mycket, det var länge sedan! Men det känns bra att få in lite träning. Man måste träna ner sig för att få superkompensation/form. 
 
Veckan började med A2 stakning. 6x10minuter. Kändes väldigt bra i början, skönt att inte behöva staka ihjäl sig för att ha rätt puls, som när jag kör A3 stakning, fast med A2-puls. Men idag hade jag rätt puls större delen av passet, på slutet blev jag väldigt sliten i armarna och orkade inte riktigt hålla uppe pulsen. Men jag kämpade hela vägen. 
 
Kom till passet med enormt självförtroende i skyttet och var helt övertygad om att det skulle bli 8 nollor och en guldstjärna. En guldstjärna blev det, men bara 6 nollor på de 8 första serierna. Blev trött och det märktes i skyttet, som var riktigt bra i början, men sen blev det sämre.
 
Jag sköt 0000 1020 1021 (LLSS, ett skytte direkt efter intervallen, sen ett halvlungt varv runt vallen och ett till skytte).
 
Jag börjar så smått bygga upp mitt självförtroende i skyttet. Igår visade jag med 8 nollor på fallmål på skyttepasset att jag faktiskt KAN skjuta. Idag visade jag med 000001 på A1-skjutningarna att jag KAN komba. Nu gäller det bara att sätta de där nollorna när det blir intensiva komb-pass och sedan även på tävling. Jag vet att jag kan! Nu ska jag BEVISA att jag kan!

Skiter i resultatet

Idag tävlade jag igen. Jag var nog inte redo att ställa mig på startlinjen...egentligen. Jag är inte mentalt återhämtad, men det var en liten tävling och jag var sugen. Det är två veckor till Swecup och då har jag fått mer mentalt arbete gjort och då har jag inte längre något att skylla på. Inte för att jag skyller ifrån mig idag men ja...
 
På förmiddagen var det prolog, 3x1km och skytte ligg-stå. Åkningen var okej och skyttet var okej, 2-0. Hade riktig tur i ståserien med en kantare som tog en väldig tid på sig att trilla. Men fullt blev det! Jag var ensam startande i senior-klassen, så jag vann!! Haha. Hade tredje tid av alla junior-tjejer, så åkningen var bra, det var de två straffrundorna som jag var efter.
 
Efter lunch på Åsarna Skicenter så var det jaktstart på eftermiddagen. En sämre tävling för min del. Jag var inte alls tuff i starten, vi startade 5 olika klasser samtidigt och jag ville inte trassla in mig någonstans, så det slutade med att jag hamnade en bit efter. Hann knappt ikapp innan jag fick släppa... Jag orkade verkligen inte hänga med. Men efter en snabb nolla i ligg gick jag ut i tät, men det kunde jag inte heller hålla utan blev omåkt av två personer på andra varvet. Kommer in, skjuter en riktigt bra serie (enligt mig själv), men jag reser mig med fyra bom! Jag fattade ingenting, förrän efter målgång när jag pratade med en ledare som kollat i kikaren. Vi startade ju sent och det hade börjat skymma, vilket gjorde att elljuset lyste på tavlorna och skapade en synvilla att pricken är längre ner än vad den är. Jag vet av erfarenhet att jag reagerar väldigt mycket på såna synvillor och fick därför läge. Skönt att veta att man inte gjorde något fel och nu vet jag till framtida tävlingar i elljus att jag reagerar på det... Då tappade jag all kontakt med täten, men helt plötsligt kändes åkningen bra! Jag kände mig sjukt stark!! Men det var för långt upp och ytterligare 2+1 straffrundor gjorde det inte bättre. De tjejerna som var först sköt riktigt bra idag, så jag hade ingen chans.
 
Egentligen så bryr jag mig inte om dagens resultat, men resultaten är en del av idrotten, därför jämför jag mig ändå med de som jag tävlat mot.
 
Men min mentala tränare skulle vara jättestolt när jag säger att jag faktiskt skiter i resultaten idag. Jag tyckte att det var roligt att köra, jag hade en bra känsla i skyttet (dock så fattas det lite fokus osv), jag känner mig stark i åkningen (förutom de två första varven på jakten). Jag fokuserar på det som är bra. Det var bara ett tufft träningspass för min del. Och jag vann ju seniorklassen! Haha. Jag sa att jag inte skulle ställa mig på startlinjen förrän jag var mentalt redo. Jag visste att jag inte var det, men jag startade ändå. I efterhand var det inte rätt beslut, men det går inte att göra något åt det nu. Jag ser framåt. 

RSS 2.0