Myrintervaller

Började Lidingöloppshelgen med ett intervallpass i min myr i Färnässkogen. Det är en helt okej myr, den duger de gånger jag är hemma, det är bra att det är nära dit och nog är den jobbig! Finns många myrar som är mycket bättre, men vet ingen annan lika bra här i närheten. Inte letat så noga i områdena kring Mora heller. Så dålig är den inte!
 
Myrintervaller ja. Löpning med stavar. Ett av mina favoritpass! Körde ganska lugnt idag och ett kort pass. Tre intervaller på ca 5 minuter och snittpulsen 89% på alla tre. Lagom. Kändes sådär i kroppen. Bra när jag höll tröskel, inte så bra när jag försökte springa fortare. Men helt okej. Har ju vilat 1,5 dag efter lägret i Idre, jag brukar bli lite seg när jag har vilat. Hoppas det känns bättre under helgen, ska springa milen på Lidingö på söndag, LidingöTjejlopp. Det blir sjätte gången som jag springer milen och innan dess har jag x antal starter i Lilla Lidingöloppet. En fin tradition att spendera sista helgen i september där. 
 
Var som sagt i Idre i början på veckan. Vi åkte dit i lördags och hade läger till onsdag. Det var delar från MIUN, landslaget och två aktiva från Brasilien som bodde och tränade tillsammans. Ett riktigt roligt läger där vi hade bra stämning i gruppen och genomförde bra träning. Jag tyckte det kändes väldigt bra de första dagarna men blev snabbt sliten så sista dagarna var ganska tunga. Jag hoppas jag har återhämtat mig och att det blir rekordtid på söndag. Ska göra allt för rekord åtminstone, ta ut mig allt jag har!

Crosspass

I morse blev det ett crosspass då jag började dagen med skate komb i ungefär en timme och följde upp det med löpning i 1,45h. Kändes helt okej, blev lite trött i benen på slutet. 

Skyttet gick ganska bra. Inte helt nöjd med mitt ståskytte idag, landade på blygsamma 80% träff på komben. Sköt bättre på papp, 90% träff i stå och 95% träff i ligg. På komben blev det 93% träff i ligg och totalt 87%, det är helt okej ändå. 

Nu taggar jag för race imorgon med viloeftermiddag. Det ska bli riktigt roligt och jag hoppas att benen är med mig och att skyttet fungerar lika fint som det gjort den senaste tiden. 

Intervaller

Nu är jag igång med träningen på riktigt igen efter förkylningen. Idag körde jag första intervallpasset. Det gick inte så bra, men hade inte förväntat mig så mycket heller. Körde 4 intervaller på ca 5 minuter med snittpuls 86-87% av max. Skyttet gick däremot bra! Sköt fyra serier med A2-puls i uppvärmningen, sedan fyra serier i kombination med intervallerna och avslutade med fyra serier i nedvärmningen. Första gången jag gjorde så tidigt i somras så orkade jag inte hålla fokus hela passet, men det har blivit bättre för varje gång och idag var det riktigt bra! Sköt 00 i ligg och 20 i stå på uppvärmningen. Efter första tvåan i stå började jag fundera på om jag verkligen är så bra att skjuta stå som jag tror och dessutom börjat säga det till folk... Då kan man ju inte åka och skjuta tvåor!! Som tur var så följdes den tvåan av fem raka nollor, så jag kanske är rätt bra att skjuta stå ändå... I ligg blev det en bom på intervallerna och en bom på nedvärmningen. Totalt fyra bom alltså och 93% träff. Det är bra. 

Det är väldigt skönt att vara igång med vanlig träning och jag hoppas att kroppen snart ska vara med mig även på intervallpass, för annars har det känts ganska bra efter förkylningen ändå. 

Förkylning

Efter en riktigt tung helg i Torsby så blev jag förkyld i måndags kväll. Men igår var förkylningen borta och idag har jag tränat. I och för sig bara 30 minuter jogg, men ändå en start. Jag är förvånad över hur mycket det kan svänga under endast 30 minuter jogg... Men det gick verkligen upp och ner idag! Dock var perioderna när det kändes bra inte många minuter långa. Det var en jobbig joggingtur, kan jag konstatera. 
 
Det är verkligen aldrig särskilt roligt att bli och vara förkyld. Man tappar som hoppet om allt, känns det nästan som. Men nu när jag är frisk så känns det mycket bättre och att börja höstträningen en vecka senare kommer inte spela så stor roll när vintersäsongen drar igång. Det kanske till och med var bra att få en extra motivations-boost, för jäklar vad man vill träna när man inte får träna!!

RSS 2.0