Tävlingspremiär 2015

Säsongen 2015-2016 har kickat igång. Åtminstone sommarsäsongen. Som ju bara består av två tävlingar. SM rullskidskytte sprint och jakt. Idag sprint. Hade verkligen sett fram emot tävlingen. Längtar nästan alltid efter att få tävla. Det är ju det bästa jag vet. 

Idag var det dock inte så roligt. Kände ganska tidigt att jag inte hade "dagen" om man säger så. Men första varvet var ganska bra ändå. Kom in till liggskyttet och fick skruva för vinden. Lyckades skruva åt fel håll i höjdled men kom på mig själv och skruvade rätt. Inte helt 100% tajmning mellan öga-finger, huvudet var inte riktigt med och reste mig med två bom. Inte så roligt. Andra varvet var riktigt tungt. Kändes helt okej i början, men kroppen dog ganska snart. Och sedan var det en plåga. En ren och skär plåga att åka. Kändes som jag stod still eller gick fram. Benen var stela som vapenskåp och fulla av mjölksyra. Inte alls roligt att åka då. Det positiva när man åker sjukt sakta är att det är väldigt stabilt att skjuta. Sköt en väldigt stabil nolla i stå som var sååå skön! Det känns otroligt skönt att få till det på en riktig tävling! Jag har ju känt att jag är stabil men inte vågat tro att jag ska klara av att vara det på tävling. Nu vet jag att jag klarar det! Spurtvarvet var också det väldigt jobbigt men lite bättre än andra. Totalt sett väldigt dålig åkning från min sida idag. Och jag fattar ingenting. Okej att det kändes sådär sista intervallpasset men har återhämtat mig ordentligt efter det. Innan dess har det ju känts väldigt bra!! Så jag hoppas att det bara var en dålig dag, att det känns bättre imorgon. Har inte sett någon resultatlista men tror inte det kommer vara rolig läsning. Hoppas jag får någon bra rygg inför morgondagens jakt bara. Oavsett så ska jag JAGA! Skönt att skyttet var okej idag, det kan bli bättre imorgon och framförallt åkningen kan bli bättre. Kan åtminstone inte bli sämre... 

Rudy

Idag provade jag ut ett par nya glasögon från Rudy Project! Det var kärlek vid första ögonkastet och jag är sååå nöjd! Snyggaste och skönaste glasögonen!!

Specsavers

En mycket glad tjej kan härmed meddela att jag startat ett nytt samarbete med Specsavers! Jag har träffat världens bästa optiker som jobbar på Specsavers i Östersund och det känns superbra att jag får hjälp med mina linser där! Har fått ett par linser som känns fantastiska, eller nej, de känns inte alls...vilket är fantastiskt! Dessa linser är anpassade till mig och utvalda utifrån mina behov. Till exempelt för att klara av den kyla som jag kan komma att tävla i under vintern. Kändes som jag fick lära mig mer under det besök jag var på idag än jag lärt mig under de 11 år som jag haft linser. Jag förstår nu i efterhand hur mycket det är som spelar in i vilka linser man ska använda, speciellt när man som jag är helt beroende av perfekt syn. För utan linser skulle jag inte träffa många prickar. Jag vet det, för jag har försökt... (Tappade en lins under en tävling för några år sedan.) Jag är väldigt glad över att jag har träffat en optiker som både är väldigt duktig och kompetent, men också har insikt i skidskytte och vad en skidskytt har för behov. 
 
Stort tack till Benita på Specsavers! Ser fram emot detta samarbete väldigt mycket! Det är fantastiskt roligt att ni valt att stötta mig i min satsning! 

Augusti

Sen senast så har jag haft en återhämtningsvecka efter två tuffa träningsveckor i Idre. Det var välbehövligt! Men nu är jag igång med en intervallperiod igen..! Sommarens sista. Den som förhoppningsvis ska göra att formen kommer till rullskidskytte-SM om knappt två veckor. 
 
Började denna intervallperiod med ett race i lördags. Det gick bra! Nästan väldigt bra till och med! Jag kände att kroppen var återhämtad och kunde åka så fort som jag ville. Så skönt att få ett positivt besked efter ett antal race som gått sådär... När jag pratade med min tränare efteråt sa hon ungefär "ja, men det är inte förrän i augusti som man börjar få svar på träningen". Så hon har hela tiden vetat om att det skulle bli såhär, men inte sagt något till mig..... Men då vet jag det till nästa år! För om jag får fler såna här bra race, då vet jag att jag ska fortsätta träna som jag har gjort!!
 
Igår, söndag, körde jag två intervallpass. Klassiskt komb på förmiddagen och stavgång i slalombacke på eftermiddagen. Kroppen var lite sliten efter racet. Kändes inte så bra, och kom inte upp så högt i puls som jag ville, men ändå helt okej. Låg mellan 86-89 på förmiddagen och mellan 87-90 på eftermiddagen. Helt okej. Men vill över 90!
 
Idag på eftermiddagen kör jag fjärde och sista intervallpasset denna period. Det blir löpintervaller. Ska faktiskt bli roligt! Imorgon väntar en vilodag för att absorbera intervallerna. Och så är det bara att ta det lugnt och vänta på att formen ska komma... Hehe. 

Idre

Befinner mig för andra gången på två veckor på läger i Idre. Förra veckan var jag här med universitetet på öppet elitläger, vi var ca 40 st skidskyttar som tränade tillsammans under sex dagar. Det blev riktigt bra träning med ett härligt gäng och bra ledare! Kul! 
 
Åkte hem till Mora två dagar och sedan tillbaka till Idre för att ha tre dagars "semester" med familjen. Det blev en del träning men mycket tid med familjen, riktigt härligt! 
 
Nu är jag på läger med Region Gävle Dala, som vår skidskytteregion heter nuförtiden. Tidigare har det varit bara Dalarna men nu har vi slagits ihop med Gävleborg. Det är mycket ungdomar och juniorer som är med, men det är bara roligt. Jag älskar att vara på läger, det är lyxigt att få maten serverad och alltid ha någon att träna med. 
 
 Igår eftermiddag körde vi ett roligt men jobbigt pass. Stavgångsintervaller i slalombacken. Först vanlig stavgång 3x4minuter, sedan "älghufs" (löpning med stavar) 3x2minuter och sen samma sak en gång till, från botten av slalombacken igen. Jag skulle dock bara köra 25 minuter intervaller så jag avbröt efter 2 intervaller i andra blocket. 
 
Det gick ganska bra, tyckte jag. Det var jobbigt, en del mjölksyra, ja faktiskt så mycket att jag ville spy. Men det var ett tecken på att passet varit bra, sa ledarna. Jag hade bra puls under passet och var mer än nöjd efteråt! 
 
Nu är det bara tre veckor kvar till rullskidskytte-SM, det kommer bli spännande och roligt!

RSS 2.0