Inte kul

Blev ingen roligare dag idag. Idag var jag mindre ledsen men mer arg efter målgång. Arg på att det inte lossnar, arg på att jag inte kan ha något flyt. 

Idag var det helt sjuka kant ut. Fattar inte hur jag kunde skjuta så dåligt. Kändes ju bra!! Tur att säsongen inte är slut, för nu har jag kant in till godo!!

Åkningen var inte bättre heller, jag kände mig orkeslös, har ingenting att trycka med, blir bara trött. Sjukt frustrerande. Att det var soligt och varmt var inget plus idag då snön började suga fruktansvärt mycket där solen låg på, på de sista två varven. Sjukt drygt! 

Nej alltså dagens lopp vill jag också bara glömma. Nu går jag officiellt in i off-season, men ska fortsätta tävla för att jag tycker det är kul. Och det får bli det jag fokuserar på, att ha kul!! 

SM sprint

Nu ska jag bara kort skriva lite om dagens tävling, innan jag för gott lägger det här loppet bakom mig. 

Ingenting gick enligt plan idag. Det började väl med skidtestningen. Hade två par som gick riktigt bra på träningen igår, också de två par jag trodde skulle gå bäst i helgen. Så pappa vallade upp dem. När jag testade gick det sjukt dåligt. Pappa rillade och jag testade igen. Det gick bättre men inte bra. Det var som att skidorna bromsade mig, jag ville åka fortare men kunde inte. Så med 15 minuter kvar till min start fick pappa valla upp ett par nya skidor (med våt slip). 2 minuter innan start kom pappa med skidorna och jag testade. Kände direkt att det var skillnad och med 53 sekunder till start var jag på plats i startfållan. Det blev alltså en väldigt konstig uppvärmning men tyckte ändå kroppen hade känts bra. 

Det gjorde den inte under loppet. Öppnade hårt men kontrollerat och är ändå nöjd med mitt första varv, skidorna var ganska bra, lurig snö, men tror de flesta hade bättre skidor än mig idag. 

Det var dock inte problemet idag. Problemet var att jag bommade två skott för mycket. Vet egentligen inte varför. Dåliga skott helt enkelt. Sköt fort, men mest efter mina bommar (tredje resp andra skottet). Så skjuthastigheten är jag nöjd med. 

Ett ännu större problem var den orkeslöshet som fyllde min kropp för varje backe jag tog mig upp för. Det var som att backarna bara sög musten ur mig, mycket mer än vad de borde göra. Orkade verkligen inte trycka på. Det är hemskt att känna så när man tävlar och inte vill något annat än att känna sig stark och pigg. 

Nej, 2018 har varit allt annat än ett bra år för mig form-mässigt. Men visade ju före jul att det finns fart i min kropp, vill hitta den farten igen... Skyttet är ändå stabilt, en dålig dag på vallen med mina mått mätt är 1-1 som idag. Det håller inte, men är ändå inte dåligt, egentligen. 

Trött

Jag vet inte om jag någonsin vaknat på måndag morgon efter en tävlingshelg med så ont i kroppen som idag. Det blev verkligen en tuff helg med två lopp där jag tog ut precis allt vad jag hade. Det är rätt tuffa banor i Sollefteå också. Sen är det väl inte helt optimalt att köra 5,5 timme själv med ankomst strax innan 22 på kvällen. Och kanske inte heller helt optimalt att gå och lägga sig utan kvällsfika. Så jag mår väl som jag förtjänar just nu. 

Gårdagen blev inte alls som jag trodde och hoppades på. Öppnade offensivt igen och hade bra tryck första varvet. Det tog emot lite men jag ville åka fort så då fick det göra ont. Det blev en hyfsat snabb nolla i första (33sek inkl skruvning tillbaka till noll) och jakten var igång! Hade nu ögonkontakt med täten i den längsta backen och när hon reste sig från skyttet så la jag mig ner. Hörde speakern säga att hon skjutit en runda men jag var fokuserad på mitt eget. Det vajade lite i vimplarna igen, som på inskjutningen så jag skruvade till det läge jag skjutit in med. 2 knäpp höger. Sen var jag lika offensiv som första serien. Träffade två. Bommade tredje. Trodde på dålig efterriktning. Bommade fjärde. Kollade upp. Ingen förändring i vind. Varför bommade jag? Var riktigt noga med sista skottet och det satt. Men två rundor. Fick sedan se serien och jag hade läge, högt. Ingen aning om varför. Sjukt tråkigt. Efter det gick det riktigt tungt i spåret. Kroppen svarade inte alls när jag ville åka fort. Ett stabilt ståskytte ändå med 1-0 på 25 resp 24 sekunder. Känslan var väldigt bra, för tidig på ett skott bara. Sista serien hade jag flowet igen. Fullt fokus på siktbilden och perfekta rörelser direkt in i pricken. Ville verkligen göra ett bra spurtvarv sen för att få en bra jakttid eller nåt men det ville inte kroppen. 

Gick i mål som tvåa med ungefär samma avstånd som vid start både upp och ned. Resultatmässigt ett OK lopp men känslan i åkningen var inte OK. 

Nu behöver jag bryta mönster för att hitta tillbaka till den fina åkningen jag visade före jul. Och med tanke på hur trött jag är idag så känns mer än en vilodag helt rätt. 

(null)
Tog ett tag innan jag kunde resa mig efter målgång på sprinten, låg på mage länge innan jag först tog mig upp till denna position, innan jag kunde kosta på mig ett leende. 
(null)
(null)
Vi hade i alla fall tur med vädret!

Skjuta fullt

Jag utformade tidigt min plan för dagens lopp. Gick igenom banan och bestämde mig hur jag ville genomföra loppet. Mestadels hur jag ville åka, på skjutvallen vill jag alltid skjuta fullt och jag behöver bara snabbt påminna mig om mina nycklar. 

Jag öppnade offensivt idag, enligt plan. Åkte på trean uppför första backen (första gången nånsin!) och kände mig stark. Är lite rädd för att dra på mig mjölksyra på tvåan så blir lite passiv. Men på första varvet hade jag ändå bra tryck. Kände att formen inte var toppen, tyvärr, men det misstänkte jag ju, så var bara att kriga med det. Blev lite passiv in till skyttet, men det är en riktigt tuff ingång till skjutvallen och jag var rejält ansträngd när jag låg där. Lät det ta sin tid i liggande, ville verkligen skjuta fullt. Och det gjorde jag! Var rätt tufft på andra varvet, körde det jag hade, men blev lite passiv igen uppför, i alla fall in till skytte. Var i alla fall inte särskilt ansträngd när jag stod där, fick verkligen upp flytet och sköt en snabb nolla, där fick jag verkligen uppleva fenomenet FLOW. 23 sekunder var serien på, kanske min näst snabbaste på tävling nånsin. Näst snabbast uppmätta i alla fall! På spurtvarvet var det bara att kriga för varje meter, varje sekund. Kändes lite segt, men hyfsat bra svar från kroppen. 

Ett rätt bra lopp. Riktigt härligt att få skjuta fullt igen! Hade önskat lite bättre form, men tror det kan bli lite bättre till imorgon alltså. Då är det jaktstart, går ut som tvåa med knappt en minut upp och en minut ned. Blir att göra mitt eget lopp, får göra en bra plan till imorgon också och följa den typ som jag gjorde idag. 

RSS 2.0