Springa sprang sprungit

Senaste veckan har innehållit mycket löpning. Har klarat av det förvånansvärt bra, inga större skavanker, mer än lite allmän stel- och trötthet. 
 
Igår pers på Lidingö-milen.
 
Idag Cooper-test. Måste säga att uppladdningen var näst intill sämst. Egentligen borde det inte vara så jobbigt att köra två test på två dagar (jag menar det gör vi ju nästan varje helg hela vintern!) men det var det tydligen. Dagens cooper-test var inte alls bra. Var inte alls sådär snabb i starten som jag brukar vara, kom upp i ett tempo och så sa benen nej tack till att springa snabbare. Tyckte ändå jag höll det tempot uppe och första kilometern var bra. Sen måste jag sakta men säkert ha tappat det där bra tempot för andra kilometern var inte bra och inte heller den tredje. Klockan stannade precis under 14 minuter vilket är en värdelös tid i sig men också en värdelös tid för mig på en höst. Brukar alltid kunna springa fort på hösten och eftersom jag satte rekord i våras så trodde jag att det skulle gå ännu bättre nu på hösten! Men icke. Motvinden kan ha gjort en del också, det var typ motvind runt hela banan. 
 
Hade dessutom A2-puls i 5,5 varv så kroppen ville verkligen inte springa fort idag. Blev hela 4,5 minuter i den gula zonen. Fick desto mer tid där igår så jag tänker att det gör inte så mycket. Brände av 7st 70-20 efteråt, mestadels med A1-puls så efter det kände jag att det fick räcka. 
 
 

Modellrace

I morse körde vi träningstävling eller modellrace eller nåt (kärt barn har många namn). För min del gick det sådär... Förhållandena var sådär, regn och oberäknelig vind. Benen var riktigt tunga, kände jag direkt. Men en toppenbra inskjutning gjorde jag. Jag värmde upp, lite sega ben men jag höll en god inställning. Ville jobba in skotten och kämpa i spåret. 

Tyckte det kändes ganska bra till en början. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det var som gjorde att det gick långsammare än vad det kändes som. Jag fick inte riktigt upp pulsen så som jag ville, inte många minuter i den röda zonen. Det tror jag är en nyckelfaktor för åka fort. Men benen sa stopp idag. Det positiva i åkningen var att det kändes som tekniken satt där! På fyran hade jag riktigt bra tryck, fick med mig fart över krönet och kunde trycka på bra på platten. Där stoppade inte benen mig! Tror även tekniken satt i de andra växlarna när jag orkade, men när jag blev trött så stapplade jag lite och tappade vinklar och stabiliteten i höft/bål. 

Skyttet var sådär... Trots allt delat säsongsbästa med 70% men det är inte godkänt. Liggskyttet var bra, men enligt resultatlistan lite för långsamt. Kändes som jag hade bra flyt och bara tappade ett par sekunder på skruvning men sköt tydligen på 35 och 34 sekunder... En bit från där jag vill vara. Minns inte mycket från serierna så kan inte säga vart jag ska kapa sekunder. Men vet ju att jag sköt under 30 på rull-SM så jag kan ju! Blev 1-1 i ligg, först bommade jag sista skottet när jag inte höll fokus hela vägen och sen slängde jag bort ett skott i andra serien, också fel fokus. Det är tråkigt att skjuta 1 då det inte är dåligt men det gör mycket när de andra serierna inte är bättre liksom. En nolla kan ju göra ett dåligt skjutresultat till ett bra total-resultat. Stående var egentligen stabilt, men tajmingen i första stå var värdelös... Jag har ju min bana som jag för pipan genom, då ska skottet komma när jag är på väg in i pricken. Men idag så var inte fingret alls på det humöret utan ville slänga bort två skott alldeles för sent och två skott pyttelite för tidigt. Sådär så att man tror att det är träff för man var så nära siktbilden men det blir tydligen bom ändå. 3-1 i stå blev det då. Med tanke på de oberäkneliga vindarna så är jag nöjd med 26+26 sekunder i stå. Det är stabilt men jag kan pressa de tiderna lite mer med bättre förhållanden. 

Resultatlistan var inte smickrande. Men när jag tänkte efter så har jag nog bara gjort ett bra modellrace på rullskidor i hela min karriär och det var när jag i ettan på gymnasiet körde på nollor och vann. Så jag ska inte gräva ner mig för det. Jag är bättre på snö så jag längtar efter race på snö!

Skins

Jag har glädjen att meddela att jag har inlett ett samarbete med klädtillverkarna Skins Känns väldigt roligt eftersom jag fullkomligt älskar deras träningskläder! Köpte mitt första Skins-plagg för ungefär ett år sedan och fastnade direkt! Sen dess har jag utökat min garderob med x antal plagg och idag fick jag en ny leverans!
 
Skins erbjuder kompressionskläder av högsta kvalitet och dessutom unika återhämtningskläder. Jag har hittills bara använt träningskläderna men har hört mycket gott om även återhämtningskläderna. 
 
Det bästa med Skins är att kläderna sitter extremt bra och det gör att de är skönare än alla andra träningskläder jag nånsin testat. Vill helst inte använda andra träningskläder (väldigt jobbigt varje gång de är i tvätten!!)
 
Ser mycket fram emot detta samarbete! Kan varmt rekommendera att kolla in Skins kläder och om ni är intresserade av att köpa så kontakta gärna mig så kan jag ge lite tips på vilka kläder jag gillar bäst. 

Norgeintervaller

Idag fick jag testa något jag aldrig gjort förut, nämligen Norgeintervaller. Det som är speciellt med dem är att om man kommer ikapp någon, så måste man in direkt. Det är inte tillåtet att ligga i rygg. Vet inte om det är typiskt norskar, att alltid gå om direkt? I alla fall. Fick väl inte testa på just den där grejen idag, då jag hade enormt tufft motstånd, utan jag var den som blev omåkt. 

Upplägget var att vi hade masstart på stadion och körde direkt in till skytte. Vid varje bom blev det 5 sekunder i "skamvrån". Sedan startade den 'riktiga' intervallen som var från stadion upp på toppen av Björnberget. Tufft. 

Jag tyckte det kändes bra i början men måste ha startat lite för optimistiskt, för redan på andra intervallen var jag riktigt sur i låren. Jag körde tre intervaller till toppen och sedan två lite kortare (till toppen av Granrisbacken). Sista blev också till toppen, men då kändes det lite bättre, men det var nog för att jag sköt fullt och gick ut först. Eller ja, på trean och fyran gick det bra hela passet, det var tvåan som gick tungt, förutom på första varvet. 

Skyttet gick bra när jag var fokuserad. Dock så misslyckades jag rejält med fokuseringen på tre skjutningar i mitten. Med på de andra tre skjutningarna bommade jag bara ett sistaskott och det kan inte ha varit långt borta! Blev i alla fall 022 i ligg och 310 i stå. Bra känsla men dåligt fokus alltså. 

Stavgångsintervaller

I morse stod stavgångsintervaller på programmet. Ute på Frösön finns den fina Gustavsbergsbacken där vi brukar köra våra stavgångsintervaller. Den har perfekt lutning och tar ca 5 minuter, vilket ibland kan vara i kortaste laget men det blir alltid riktigt bra intervaller där! 
 
Idag körde jag fyra vändor med stavgång upp för backen och sedan blev det sprättande stavgång två gånger 10x10 sekunder (10 sek vila mellan). Totalt 23 minuter i A3-A3+-zonen vilket jag är nöjd med. Hjärtat fick jobba och likaså musklerna. Ett riktigt jobbigt och bra pass! 
 
Träningen rullar på, har kört ganska hårt efter maxtestet (som gick väldigt bra!!) och ska fortsätta med det. Många hårda intervallpass varvat med långa lugna pass. Fint liv.

Precisionsvecka

Denna vecka har jag fokus på precision i skyttet. Idag blev det ett rent pass med precision 30+30, alltså 30 skott ligg och 30 skott stå på 10-ringad tavla. Jag sköt dessutom med tävlingsammunition då vissa skott på träningsammunitionen kan "sticka iväg" medans tävlingsammunitionen är väldigt precis. Det gick dock inte så bra utan stannade på 271 poäng i ligg och 202 poäng i stå, totalt 473. Jag hade mycket högre förväntningar idag så därför är jag besviken. Är inte ett så dåligt resultat trots allt, men jag var sugen på 500 poäng, som är "drömgränsen". Har rekord på 508 och i slutet av min precisionsvecka hoppas jag att det är lite högre än så!
 
Annars så har jag haft rätt lugna träningsdagar denna vecka. Mest för att jag ska köra maxtest på rullband imorgon, men också lite för att förra veckan blev ganska tuff med läger 4 dagar och stafettrace och "full hand" (5 timmar) under helgen. Träningen kändes väldigt bra i helgen och på stafettracet sköt jag 90%, vilket jag är väldigt nöjd med! Samt att mitt lag vann, väldigt roligt! 
 
Känns bra i kroppen nu också, körde lugnt klassiskt i förmiddags. Hoppas innerligt att formen är god imorgon då jag är taggad på rekord, både i tid på bandet men helst också det högsta VO2max nånsin!

RSS 2.0