Rullar vidare

Ännu en träningsvecka är avslutad. Nu väntar 1,5 dags vila innan jag ska på "öppet elitläger" i Idre med MIUN, U-laget, J-laget och massa andra skidskyttar. Ska bli riktigt roligt att få åka på läger!
 
Träningen har fungerat bra sen senast, och den senaste veckan har det varit lite roligare än andra veckor. Den fysiska träningen fungerar helt okej, jag har genomfört allt jag ska, inte alltid i toppform men det är inte heller meningen under sommaren. Nu har jag fått vara frisk en längre period i alla fall och har kunnat genomföra träningen enligt plan, det är viktigt. 
 
Skytteträningen går väldigt bra! Har fokuserat mycket på att höja hastigheten och har ändå hållit höga skjutprocent så det är kul! 
 
I morse körde jag stakintervaller. Fast det ska nog vara singular eftersom jag körde 1x45minuter. Klämde in 8 skjutningar under intervallen, blev nio varv på rullskidbanan här i Mora. Jag kände mig pigg i början men hade en svacka i mitten, men när det drog ihop sig till slutspurten så gick det riktigt bra igen! Bra skytte också! Tre bom i ligg och två bom i stå, alltså strax under 90%. Snittade 32 sekunder i ligg och 22 sekunder i stå, det är helt ok men skulle behöva vara lite mer offensiv i ligg. Jag vet ju att jag kan, gäller bara att våga även när belastningen är lite högre!

Nytt läger

Har gått ganska bra att träna sista veckan. Har känt mig pigg på alla lugna pass men inte riktigt lika pigg när jag har kört intervaller. 

Idag började mitt juli-läger. Jag har fixat så jag får ett läger i månaden hela träningsperioden, det känns bra. Denna gång är jag på plats i min gamla hemstad, Torsby, där jag gick fyra år på skidskyttegymnasiet. Känns hemtrevligt på något vis! 

Lägret började i morse med 2h skate komb. Tyckte åkningen gick ganska bra, men hade otroligt hög puls! Kanske var lite extra taggad första dagen på lägret och efter en vilodag, vad vet jag! Skyttet gick helt okej, väldigt ojämnt i ligg men bra i stå. 020302 i ligg... Varannan serie mycket bra alltså! 020110 i stå, det är bra. Snabba serier var det också, har inga tider men kändes bra, framförallt stå. 

Tog tid på några kombserier i tisdags, i stå sköt jag på 28 och 25 sekunder med A3-puls och 23 och 22 sekunder med A1-puls. I ligg låg jag runt 28-32 sekunder, så där finns att jobba på! Vill väldigt gärna bli offensiv, och våga vara offensiv på tävling! Det är något jag jobbar med hela tiden! Kul att man går framåt. Så här snabbt har jag sällan skjutit i stå! 

Träningen rullar på

Efter ytterligare en kort förkylning efter midsommar är jag igång med träningen igen. I lördags drog jag till Bruksvallarna för att få lite bra träning i fjällterrängen här. Har blivit riktigt bra träning, med bland annat ett intervallpass i slalombacken, ett löppass på fjället och ett antal vändor på rullskidbanan mellan Bruksvallarna och Ramundberget. Har hunnit med flera skyttepass i Ramund också.
 
Träningen känns bra och det är skönt! Jag tycker det har blivit lite för mycket ofrivillig vila i början av träningsåret så är mer taggad än nånsin på att genomföra riktigt bra träningsveckor. Kommer spendera juli på lite sydligare breddgrader, närmare bestämt två veckor i Mora och en vecka i Torsby. Sedan är det dags för öppet elitläger med lagen i Idre och sen kommer jag träna i Östersund i augusti. 
 
Jag gillar att få lite variation i terräng, därför jag flyttar omkring lite på somrarna. Passen ser ju nästan likadana ut varje vecka så då är det trevligt att ha lite olika utsikter att njuta av under tiden. 
 
Efter tre dygn med mer eller mindre konstant regn tittade solen fram en sväng idag.

RSS 2.0