Fullt

Igår var det tävling på hemmaplan, GDV cup i Hemus. För några år sedan så slog vi ihop junior och seniorklasserna till en klass på GDV cup då det var så få i varje klass. Det plus penningpriser har gjort GDV cup mer och mer populär och igår var vi 20 tjejer till start i junior/senior-klassen. Så kul!! 

Det var en väldigt rolig bana vi körde också (2km) så det var kul att köra. Eftersom det var en kort sprint med varierad terräng så var jag väldigt offensiv och hoppades att kunna återhämta mig nedför varje gång. Jag kände att jag inte riktigt orkade hålla trycket alla varv, men första och sista varvet var bra! 

Jag beställde ju fullt skytte på hemmaplan efter den försmädliga bommen i Östersund och det lyckades jag med! Det var inte alls lika offensivt skytte som för en vecka sen men det viktigaste för mig igår var att skotten satt. Jag fick andas två gånger mellan varje skott de åtta första skotten då jag var ansträngd och jag siktade kanske lite längre än vanligt i stå för att känna att jag hade kontroll. Säkra träffar helt enkelt. Trots det så kan det ha varit kant in på de två sista skotten (i ligg resp stå) men det var ingen som kollade i kikaren så det kan också ha varit säkra träffar det också. 

Det blev en tredjeplats efter två starka IBU-tjejer vilket jag är nöjd med. Hade önskat att jag åkte lite fortare (var lite närmare) men mina förutsättningar tillät inte det igår. Ser fram emot en ny vecka med en del träning innan jag släpper upp mot en bättre känsla och förhoppningsvis en formtopp till Swecuperna i Sollefteå och Torsby i mitten på januari. 
(null)


Decemberformen

Jag är så himla nöjd med dagens lopp! Jag har fortfarande en hel del kvar till den riktiga formtoppen men OJ vilken skillnad det är på decemberformen jämfört med min kassa november-form! 

Jag var orolig för hur deb brutala gårdagen skulle påverka dagens lopp, men det var inte så farligt som jag trodde. Har försökt göra så lite som möjligt mellan tävlingarna för att spara alla krafter till dagens 6km. Och det behövdes. För dagens 6km tog ungefär lika lång tid som 7,5km brukar ta. Lika tungt före idag alltså. Eller, inte riktigt. Inte riktigt lika djup nysnö på sista varvet som igår. Och känslan under skidorna var bättre. 

Eftersom det bara var 6km så var det inget att spara på från start. Kändes bra uppför första backen och sen kommer en nedförsbacke följt av ett parti med treans växel. När jag skulle trycka på på trean så kände jag att jag var nog rätt seg idag ändå. Så jag sa till mig själv: "okej, det är såhär fort jag kan åka idag. Hoppas det är fort nog!" 

Och nog var det det. Fort nog för att jag skulle vara nöjd. Men känns väldigt bra att jag har ytterligare en växel. Hoppas innerligt att den växeln heter "januari-formen" och kommer lagom till mina nästa viktiga tävlingar! 

Hade väl typ en fart idag. Och sen hade spurtvarvs-Anna en extra växel att lägga i uppför sista backen. Och den åkning jag presterar idag är sååå mycket bättre än tidigare i vinter. Känns så skönt!!! 

Skyttemässigt så var ordern från coach idag: 10 treff. Och nog skulle jag har skjutit 10 träff. Om jag inte avfyrat ett skott istället för att ta tryckpunkten. Så sjukt dumt gjort!! Men resterande 9 skott satt och en total skjuttid på 60 sekunder är godkänt. 

Hade verkligen velat skjuta fullt en gång innan jul men får ta det på hemmaplan, nästa tävling för min del är nämligen GDV cup i Mora 29 december. Längtar redan!!! 

Brutalaste tävlingen

Jag lyckades inte alls följa min plan idag. Jag ville gå ut kontrollerat och gasa på spurtvarvet. Och så ville jag skjuta stabilt. Så blev det inte. 

Jag var övertaggad och kunde inte hålla igen från start. Tyckte ändå inte jag gick mig stum och trött. Kände att återhämtningen var ganska bra. Skyttet började bra, en ganska lugn men stabil liggserie med fem träff. Drog dock en bom i första stå, kändes som en bra serie så ver inte vad som hände. Var tydligen en klar bom också, kändes som en träff. Knepigt. 

Men i andra ligg blev det hela tre bom. Värdelöst. Hamnade högt, har flera troliga anledningar till det men inget som jag tänkte på under serien. Så det var riktigt tråkigt. Och efter det kändes det som jag stod still i spåret. 

Det har snöat konstant hela dagen och det blev tyngre och tyngre före, mer och mer snö att kliva igenom. Och riktigt tungfört. Tror jag hade en åktid på 58 minuter idag. Och även fast min form är svåranalyserad (har ju inte åkt jättefort tidigare under säsongen men är ganska säker på att formen blir stadigt bättre) så tror jag mest den långa åktiden berodde på föret. 

Det var då den mest brutala skidskyttetävlingen jag kört! 

Just det, sköt fullt i sista stå förresten. Trodde jag gick en match om andraplatsen med L, som startade 30 före och jag åkt ganska jämnt med under loppet och som jag trodde också hade fyra bom. Så jag gjorde allt för att ta in på henne på spurtvarvet. Lyckades med det, inte tillräckligt mycket, men hon hade en bom mer så jag tog andraplatsen ändå. En godkänd start på Swecup-säsongen även om min prestation lämnar mer att önska. 

RSS 2.0