Frustrerande

Idag var det ändå rätt roligt att tävla. Kroppen fungerar inte bättre än tidigare, det kändes i kroppen att det var tredje tävlingsdagen och när formen inte är där så blir det slitigt. 

Däremot fick jag verkligen lyckas på skjutvallen idag. Jag var offensiv och kände mig stabil, inte så självsäker som första halvan av veckan, vilket gjorde att jag trodde att jag skulle bomma fjärde skottet, jobbade verkligen igenom det (men det var en väldigt fin träff) och hann inte fokusera om till femte skottet, så det blev en bom istället. Typiskt. Lite drygt att börja med en bom i första men hade härlig fart ut på tredje varvet efter en snabb nolla i första stå. Kunde inte vara lika offensiv i andra ligg, fick andas lite mer i början av serien men det var också fullt så det var skönt. Även sista stå var offensiv och fem träff. 19/20 är bra! 1,56 i skjuttid. 24+22 i stå. Igår hade jag 31, så tveksam är inte receptet för mig. Bra känsla i skyttet och skönt att få visa vad jag kan. 

Jag har dock noll koll på varför det gått så tungt i spåret. Har ju haft en bra känsla under en längre tid, inte sådär toppformskänsla, men den trodde jag skulle kunna komma när jag släppte upp träningen. Men det blev snarare tvärt om. Fruktansvärt frustrerande! Får ta ett samtal med coach och se om vi ska göra några förändringar. För så hör dåligt vill jag inte åka!! Så här dåligt ska jag inte åka. Frustrerande. 

Kant ut

Ingen rolig dag idag. Vet inte riktigt varför det inte går som jag vill. Kändes inte som någon katastrof förrän jag såg resultatlistan. Fick en chock och visste inte vad jag skulle säga. Katastrofalt. 

Hade mina kantare gått in så kanske det hade blivit ett helt annat lopp. För det är frustrerande att åka runda efter runda. Tyckte ändå kroppen svarade bra när jag ville åka fort, men känner ju att något ligger och bromsar annars. 

Imorgon är målet att hitta en bra känsla i åkningen och skjuta säkrare skott. Jag vill tro att den känsla jag haft inför den här helgen inte var inbillning och att en bra känsla ska betyda något bra. 

5km skate

Idag tjuvstartade rull-SM med en längdtävling. 5km skate skulle avverkas på kvällskvisten på skidstadion i Östersund. 
 
Det är alltid lite speciellt med kvällstävling, det finns liksom i bakhuvudet hela dagen. Men jag tycker ändå att jag har bra strategier för att klara av nerver och sånt, men idag var jag glad att jag inte behövde skjuta denna kvällstävling. Det hade jag inte riktigt huvud för idag. 
 
Hade väl kanske inte riktigt ben för att tävla idag heller. Eller så var det huvudet det var helt fel på. Jag startade nämligen alldeles för hårt. Det var i och för sig planen också, men i den planen ingick att jag skulle återhämta mig bra i den långa nedförsbacken. Det gjorde jag INTE. Så när jag kom ner på stadion igen så var jag helt slut och stum i hela kroppen. Jag är ändå nöjd med känslan jag hade på första varvet idag, hade jag haft samma tryck även på andra varvet så hade jag varit nöjd med dagen. Men jag hade allt annat än bra tryck på andra varvet, det var verkligen en plåga att åka då (värre än vanligt). 
 
Så jag är inte nöjd med dagen, men inte helt uppgiven. Jag tycker ju att det går för sakta för att jag ska vara nöjd, men gillade ändå känslan jag hade på första varvet idag. Och även om 5km skate är kul så gillar jag skidskytte klart bättre. Och det är skidskytte det ska handla om resten av helgen. Så det ska jag ladda om för.

Påväg mot...

...form?

Har fått flera indikationer de senaste dagarna på att formen är på ingående. Kom på mig själv med att skatta formen till 8/10 i träningsdagboken två dagar i rad igår. Det är väldigt sällan jag är över 7. Formen är ju subjektiv och ibland är det svårt att vaa konsekvent men ändå roligt att jag skattar den högt nu. Fått två indikationer idag också, dels var pulsen ovanlig hög på morgonens klassiska pass, trots att jag körde väldigt lugnt. Tror det är en indikation på bra form, brukar vara så för mig. Och den andra saken, kanske ännu tydligare, var de positiva kommentarerna jag fick från fysion när jag var på massage idag. Har inte varit där på tre månader och hann bli orolig efter han gjort en koll i min journal och konstaterat att senast jag var där så var det INTE bra. Men idag mådde benen väldigt bra och det har jag ju känt också. Fick även hjälp med ryggen som strulat lite på slutet så det var bra. 

...SM! 

Det är något som är säkert i alla fall, att om en vecka så kommer väskan (förhoppningsvis) vara packad för sommarens viktigaste tävlingar! Med tanke på att formen känns uppåtgående så ska det bli fantastiskt kul att tävla igen! Jag är samtidigt väldigt nervös för hur det kommer gå. När det känns bra så får jag höga förväntningar och då är det lätt att bli besviken. Oavsett så är det ju för att få tävla som jag lägger ner så mycket tid på träningen så när jag är där så ska jag försöka njuta av att få göra det jag älskar mest. Men just nu känns det avlägset att tävla... Måste byta från tränings- till tävlingsmood. Men ska köra testrace på lördag så då lär jag fatta att det är allvar. Är mest inställd på det nu faktiskt, har blivit bra på att inte leva för mycket i framtiden! Åtminstone bättre...

Skriver mer när jag är i Östersund!!

RSS 2.0