Intervallperiod igen

Idag har jag startat sommarens andra intervallperiod. Denna gång ska jag köra fem intervallpass på tre dagar. Det ska bli spännande att se om jag orkar. Men tog en återhämtningsperiod innan detta så det känns som kroppen är ganska fräsch. 
 
I morse körde jag skate och skytte och på eftermiddagen idag blev det myrintervaller, löpning med stavar. Ett av mina favoritpass på en av mina favoritmyrar. Är i Torsby denna vecka och där finns det en perfekt myr. Den är stor, blöt och riktigt fin att springa i! Gillar den skarpt och gillar även att köra intervaller i myr. Man får upp hög och fin puls, kan kriga på ordentligt med hela kroppen men det är samtidigt skonsamt med så mjukt underlag. Riktigt bra träning! Myren var idag blöt men varm. Varmt myrvatten och samtidigt strålande sol. Körde utan tischa vilket bromsarna gillade.. Usch, va många bett jag fick. Är det ett tecken på att man springer för sakta? Det positiva var att de stannade på myren när jag sprang därifrån... 
 
Tror inte jag sprang för sakta faktiskt. Det kändes ganska bra i kroppen, benen protesterade då och då när jag ville springa fort men överlag kändes det bra! Pulsen var också hög och bra, snittade 90-90-91-92% på de fyra intervallerna jag körde. Körde fyra minuter effektiv tid på de tre första men bara tre minuter på sista, fick då ihop ungefär 20 minuter i de höga pulszonerna, jämt fördelat över den röda och den gula zonen. Bra pass!
 
Imorgon kör jag bara ett intervallpass, sedan två stycken på tisdag. So far, so good!!

Paket

I måndags fick jag ett otroligt efterlängtat paket från OneWay. Det innehöll nya stavspetsar, vilket nog var det jag längtat efter mest. Har åkt skate med mina vinterspetsar, eftersom de var vassast av alla stavspetsar jag hade... Och mina klassiska spetsar var minimala, typ fyra millimeter långa. Första passet med nya spetsarna var helt underbart! Vilken känsla att ha fäste på varje stavtag! Otroligt skönt! 
 
Paketet innehöll även ett nytt vätskebälte, vilket också var efterlängtat, då jag hade sönder korken på mitt gamla vätskebälte för ganska längesen, har kört med en annan kork ganska länge, men den började läcka så fick leta fram ett gammalt vätskebälte. Men nu har jag ett nytt, fräscht vätskebälte, så skönt! 
 
Fick även ett par nya stavgångsstavar, de var riktigt coola! Så himla lyxigt att få riktigt bra stavgångsstavar och inte bara använda gamla stavar som är för korta. Kör ju en del stavgång och tycker det är riktigt bra träning, så det är bra med bra utrustning! 
 
Har redan hunnit använda och skita ner sakerna... Men det är väl positivt att de blir använda?!

RSS 2.0