Intervaller på snö

Idag körde jag årets första hårda pass på snö! Det var underbart! Det är det här jag tränar för och längtar till, från 1 maj. Det kändes verkligen att det är skillnad på skidor och rullskidor. Jag trivs mycket bättre på snö så det var riktigt härligt att få köra hårt i tunneln idag. 

Hängde med Team Torsby Biathlon på deras intervallpass som var en rolig variant. Vi började mitt i tunneln och körde 2 min in till skytte och direkt efter skyttet så körde vi iväg ytterligare 2 minuter. Intervallen blev totalt ca 5 min men då inklusive en skjutserie. Jag körde fyra sådana men ytterligare fyra skjutningar. Kroppen kändes ok, tunga ben uppför men kändes som tekniken satt riktigt bra, trots att det bara var tredje passet på snö. Har förstås inget facit, men känslan var bra. 

Skyttet var ok, 75% i både ligg och stå. Väldigt bra känsla i alla serier, stabil skjutställning. Det är tajming och avfyring som inte riktigt fungerar och det beror ofta på koncentrationen. De serier som jag är fullt fokuserad på så skjuter jag 0. Behöver mer intensivt skytte för att finslipa ytterligare och även lite mer GL skytte. Blir mer tid till det när jag snart ska börja dra ner på träningstimmarna. 
Älskar snö!

Läger i Torsby

Igår anlände jag till Torsby där jag ska träna i en veckas tid. Kommer göra årets första pass på snö i tunneln (räknar inte de blöta flingor jag sprungit över i Östersund sista veckorna), dessutom på mina nya skidor! Ser verkligen fram emot det!! 

Men idag började lägret utomhus. Först ett kortare skyttepass. Blev lite GL och sedan 2 st 4x5. Det gick bra, stabilt med 90% träff och hyfsade tider. Tycker nog att jag borde ha träffat lite mer eftersom jag inte hade någon belastning men är ju aldrig nöjd om det inte är 100% så att... 

Efter det åkte jag hem med geväret och körde sedan klassiska intervaller på rullskidbanan. Otroligt fin rullskidbana här förresten, man var bortskämd när man bodde här alltså! Eller ja, det är jag ju fortfarande! 

Intervallerna var 4x4 minuter och jag körde från stadion till kåtan, högsta punkten på banan. Kändes bra genom hela passet, men var lite trögstartad. De två sista var riktigt bra. Hade lägre puls än jag ville, 84-85-86-87% i snitt. Hade hellre velat ha 86-87-88-89, det hade varit perfekt. Men men, lungorna fick jobba så det knakar i revbenen och jag är nöjd med passet! Det var roligt att jag kunde göra bättre och bättre tider. Började med 4,05 och avslutade med 3,45. Var nog lite segstartad eftersom jag vilade och reste igår. Kanske skulle ha kört en längre uppvärmning, det brukar behövas. Tog faktiskt en rask promenad vid ankomst igår, men det räckte tydligen inte. 

Utvilad

Har haft lugna dagar, senaste 7 dagarna har jag bara tränat 5 pass, och det är enligt plan. Vilohelg och en lugn start på denna vecka. Men imorgon börjar vårt hemmaläger, ska bli riktigt roligt!!
 
Idag blev det ett långt pass på förmiddagen. Började med 12 serier komb runt stadion. Bra skytte, speciellt sista fyra serierna då det blev alla träff. 
 
Sedan åkte jag hem med geväret och åkte ut på en längre tur runt Ås. Blev lite drygt 2,5 timme totalt. Väldigt bra känsla i kroppen, känns att jag är utvilad vilket är skönt! 
Längtar till vintern!!!!!

Crosspass

Idag stod bara ett pass på schemat vilket var skönt efter mycket träning senaste tiden. Passet var desto längre och fördelades på båda skid-teknikerna. Började med skate ca 1,15h och sedan klassiskt i ca 2,15h. Fick sällskap större delen av passet vilket var väldigt trevligt. Sista timmen åkte jag själv. Kändes sådär i kroppen, så länge jag hade sällskap och fick bestämma farten så kändes det bra. Men när man åker med 3 andra så får man inte alltid bestämma farten och ibland gick det lite fortare än vad jag var bekväm med. På slutet kände jag mig riktigt trött och överlevde med hjälp av en energikaka. 
 
Imorgon och på torsdag står två tuffa pass på schemat, vi ska köra med längdåkarna. Det blir nog roligt.
 
Bjuder på en bild från förra veckans fina långpass klassiskt. 

Klassiska intervaller

I morse kördes ett tufft pass på rullskidbanan. Klassiska intervaller, 4x4 minuter. Hade en bra känsla i kroppen på uppvärmningen men efter två intervaller var det som att kroppen "dog" litegrann. Det var mest benen som protesterade idag, stakningen kände jag mig stark i men dubbelstakningen var värst. Då var det skönt att sedan få sträcka ut lite i diagonalen och trycka på. Körde en relativt lätt bana, för er som är orienterade på ÖSK, Rickards väg men inte Granrisbacken utan närmaste vägen ner. Ska jag beskriva banan så är det ca 1min stakning på stadion först, sedan en slakmota uppför som brantar på lite på slutet, total stigning ca 1,5 minut och sedan nedförsbacke ner på stadion igen, avslutas med stakning. Det tog mellan 4,01 och 4,14 minuter. Det blev ett bra pass, jag blev trött i kroppen och hjärta och lungor fick jobba hårt. 
 
Sköt gjorde jag också och helt tvärt emot förra intervallpasset så gick ståskyttet jättebra men liggskyttet sämre. 75% i ligg och 90% i stå under komb-serierna. Kändes väldigt skönt att ståskyttet fungerade trots den höga belastningen då det var katastrof-dåligt i förrgår. Men idag fick jag bevisa för mig själv att jag faktiskt kan skjuta stå även med hög puls. 
 
Innan i år har jag inte kört så mycket klassiska intervaller men nu har jag verkligen uppskattat de passen! Det är faktiskt sjukt kul att köra klassiska intervaller! Dock har jag ingen aning om ifall min teknik är lika vacker som när jag tävlade längd men förhoppningsvis har den inte förfallit helt... Det är väldigt bra att kunna variera de intensiva passen eftersom jag nuförtiden kör fler intervallpass än tidigare. Gillar verkligen att köra klassiska intervaller!

RSS 2.0