Slutsats

Gårdagen blev nästan helt tvärt emot lördagen. En bra känsla i spåret och dåligt skytte. Inte helt återhämtad från lördagen, vilket mest märktes på pulsfilen. Men ändå en bra känsla. Lite luriga vindar på vallen, de lurade i alla fall mig att fokusera fel. Orutinerat. Premiär-fel?

Men åker ifrån premiären med målet för helgen uppfyllt: jag har visat att jag vill vara med och fightas. Jag har visat att jag verkligen kan skjuta. Och jag känner att kroppen svarar på ett bra sätt.

Vilket verkligen ger mig hopp om att det kan bli en bra säsong!

Ändå lite besviken. Men bara lite. 

Och framförallt: så otroligt roligt det är att säsongen är igång!! Alltså det är den känslan som verkligen genomsyrat helgen. Lycka över att få tävla och göra det jag älskar mest! Det är underbart att säsongen har startat! Bästa årstiden är här! Vintern!!

Premiärtävlingen

Säsongspremiären är avklarad! Östersund bjöd på sol, vindstilla och hårda spår. Kortdistans stod på programmet, 10km med fyra skjutningar, LSLS. 

Inte ens när jag gick hemifrån till bilen för att åka upp till tävlingsplatsen så fattade jag att säsongen skulle starta idag. Men jag har hållit på med det här i halva mitt liv så det är inga konstigheter. Kroppen och huvudet vet precis vad som ska göras oavsett. Allting gick som på rutin. Skidtest, inskjutning, uppvärmning. Ingenting gick enligt plan men plan B funkar också oftast. Jag (läs: pappa) fick till bra skidor, jag hamnade där jag vill vara på inskjutningen och kände mig säker. Pulsen var skyhög på uppvärmningen så ändrade mitt upplägg lite med tanke på det. 

Sen gick starten. Planen var att hålla igen lite uppför och trycka på hårt på trean och över krön och så. Det är nog den åktaktik som passar mig bäst. Men jag kände verkligen tävlingssuget i kroppen och det var inte lätt att hålla igen. Tyckte kroppen kändes ok, inte toppen men ändå ganska bra. När jag kom in till första skyttet så var det suddigt. Jag hade blivit tårögd av fartvind och fick blinka otroligt länge innan synfältet var klart. Fokuset var bra och jag träffade alla. Även andra varvet kändes helt okej. Och även i första stå fick jag stå och blinka jättelänge innan jag kunde börja skjuta. Bra fokus även i stå, även om jag hade lite problem att komma in i fjärde pricken. Slutade med en enorm rörelse och en bom. Hade ännu större problem att komma in i femte pricken så sköt helt enkelt ned den fjärde i stället. Tredje varvet gick rätt tungt men kunde skjuta en offensiv nolla i andra ligg, otroligt härlig känsla. Fjärde varvet gick också tungt men även i sista skyttet sköt jag offensivt och fullt. 19 av 20 träff, det näst bästa man kan starta en säsong med. Första backen på den här banan är riktigt tuff och där gick det också otroligt tungt för mig men andra halvan av sista varvet var bra igen. Så ungefär halva loppet var bra och halva loppet dåligt. Och även om antalet träff var väldigt bra så tog ju de två första skjutningarna lång tid. De två sista skjutningarna var väldigt bra. 

En del bra svar idag, men även en del att jobba vidare med. Imorgon är det sprint, en bana som passar mig lite bättre så jag hoppas på att kroppen svarar ännu lite bättre än idag och att skyttet känns lika bra! 

SNÖ

Sedan snart två veckor tillbaka så befinner jag mig på snöläger. Jag är ganska säker på att jag behöver väldigt mycket snövana innan jag kommer in i skidåkningen på ett så pass bra sätt att jag kan prestera på min normala nivå. Har de senaste fem säsongerna varit missnöjd med mina premiärtävlingar och något år så har jag kunnat prestera redan nästa tävlingshelg, då med en eller två veckors mer skidåkning i benen. Så i år är planen att åka skidor i en hel månad innan första tävlingen, hoppas att det ska göra att jag kan känna mig nöjd med vad jag presterar då. 
 
Jag känner att jag gör stora framsteg från intervallpass till intervallpass så jag tror mycket på det här upplägget! Idag körde jag ett riktigt bra intervallpass där kroppen svarade på ett fint sätt och med såna känslor i kroppen så längtar jag ännu mer efter att få köra med nummerlapp på bröstet!! 
 
Befinner mig just nu på Dombås tillsammans med vänner från Trondheim. Sex träningsdagar är jag här och både innan och efter är det Idrefjäll som står för skidåkningen. Hade en otroligt fin vecka där förra veckan, bodde tillsammans med Johanna Skottheim och Ingela Andersson, vi blandade stugmys och god mat med riktigt bra träning på Idres fina 4km-slinga, löpning runt fjället och på deras grymma gym. Nästa vecka får jag med mig hela mitt team från Trondheim dit, det ser jag mycket fram emot, speciellt att avsluta lägret med RACE! Nästan övertaggad på det... 
 
Jag älskar verkligen att åka skidor. Det är en helt annan känsla än rullskidor, trivs mycket bättre på snö än på asfalt. Och igår fick jag åka på långa natursnöspår, det är verkligen drömmen. Oklart dock om mina ljumskar håller med om det, har känt lite protester från dem idag faktiskt. Men blir lätt så när man har bergfäste och bara njuter av fin skidåkning. Hoppas på fler såna pass, Fjället runt på skidor i Idre nästa vecka hade inte suttit fel!
 
PS. Har ni fått med er att jag så smått börjat jobba som PT? I menyn finns länk till min hemsida (AW PT) där man kan läsa mer om träningsupplägg och tester. Hör gärna av er om ni vill diskutera träning med mig! 

RSS 2.0