Träningssemester

Från igår och till nästa lördag befinner jag mig i Ramundberget. Här kommer jag ha lite "träningssemester", med andra ord ett träningsläger. Men det känns som semester. Bor otroligt bra i en liten stuga och äter lunch och middag på Fjällgården, har hittills fått helt fantastiskt god mat och har ingen anledning att betvivla att den kommer fortsatt vara super! 

Vädret har också varit super hittills, äntligen sommar på riktigt!! Igår brände jag axlarna ganska mycket när jag sprang 2 timmar på eftermiddagen. Trodde inte solen skulle ta så mycket som den gjorde men kanske borde vetat bättre då det faktiskt var noll moln på himlen och det är i slutet på juni. 

Idag var det nästan lika fint väder, men har sett några små moln. Dock bara 9 grader när jag vaknade i morse, men det är mycket varmare i solen. Tog dock t-shirt för att skydda mina stackars röda axlar och det var lite kallt i början av passet men väldigt varmt i slutet. 

Körde tre timmar klassiskt på rullskidbanan mellan Ramund och Bruksvallarna och det kändes överlag väldigt bra! Lite trött och seg i början och tiden tog ut sin rätt mot slutet, men annars väldigt bra! 

Trivs otroligt bra här i fjällen så det är väldigt lätt att träna! Det är semester för mig! 

Intervallblock

Den här veckan har jag lagt in ett intervallblock. Fyra intervallpass på tre dagar och jag har bara ett pass kvar. Detta gör jag för att testa hur kroppen reagerar på detta samt för att jag tror att det höjer syreupptagningsförmågan på ett bra sätt, och syreupptagningsförmågan är något som jag behöver höja rätt rejält för att nå toppen inom skidskytte. 
 
De tre första intervallpassen har gått bra, alla tre faktiskt! Igår eftermiddag körde jag löpning med stavar i myr och fick sällskap av mamma. Lyckades springa ifrån henne, vilket var skönt! Hehe. Körde 4 intervaller med 3 minuter effektiv tid per intervall och hade snittpuls på 88-87-89-91%. Riktigt bra för att vara dagens andra intervallpass. Skönt att kunna göra de två sista intervallerna så bra också. Efter 2,5 intervall insåg jag hur lite jag hade kvar av passet och hur mycket krafter jag hade kvar, så då ökade jag farten och fick sista 4 minuterna av intervallpasset i den röda zonen, som motsvarar puls på över 91% av max. Ett riktigt bra pass.
 
Känns i kroppen nu dock, har känts bra på nästan alla pass sen slutet på förra veckan men i morse när jag skulle köra ett återhämtningspass så var det en tung kropp jag fick släpa runt på rullskidorna. Vilar rejält nu på dagen för att i eftermiddag köra fjärde och sista intervallpasset detta intervallblock. Det blir skate i lätt motlut där jag hoppas få jobba mycket med hela kroppen på trean och fyrans växel. Hoppas också att pulsen ska vara lika medgörlig som tidigare intervallpass och göra så att det blir bra kvalitet på passet. Sedan väntar en underbar vilodag imorgon!

Sommarlov

Nu har jag tagit sommarlov! Avslutade min praktik i torsdags så nu kan jag göra det jag helst vill om dagarna. Och det är ju såklart att träna! 
 
För tillfället så har landslaget och universitetet hemmaläger i Östersund. En perfekt start på sommarlovet! Jag tog tre välbehövliga vilodagar torsdag-lördag då jag var hemma och firade brorsans student. Kroppen var väldigt sliten precis innan det så det kom lägligt. Jag tror att jag har blivit utvilad.
 
I morse körde vi A2 komb, löpning med stavar, eller älghufs som jag tror det kallas på ren svenska. Det kändes bra första timmen men sen blev jag lite seg. Skyttet gick ganska bra. Har bara kombat 20 skott innan idag och skjutit 8 serier på fallmål, så idag dubblade jag den statistiken. Fick in 19 träff av 20 på papp och efter 12 serier totalt kunde jag summera skyttet med 90% i ligg och 80% i stå. Helt ok. Det var svårt att komba stå med hög puls. Inte för att den var jättehög (runt 160-165) men jag har ju bara skjutit utan belastning sen SM så det var ovant. 
 
Nu blir det nybakat bröd till mellanmål innan dagens andra pass.

RSS 2.0