-

Rull-SM

Idag avgjordes sprinten på sommarens SM i rullskidskytte. För min del blev det en jobbig men rolig dag. Oj, vad jag fick kriga mot slutet av loppet och nådde en maxpuls på 195, ett slag från det högsta jag uppnådde förra säsongen och normalt sett sjunker ju maxpulsen med ett slag per år. Min har dock varit stabil på 196 i flera år nu så vi får se när den tänkt sjunka till 195. 

Men jag öppnade loppet kontrollerat och det kändes bra på första varvet. Kanske på gränsen till för kontrollerat men där och då kändes det som jag skulle kunna hålla den farten ett varv till och sedan öka. Det klarade jag inte riktigt. Kunde hålla samma fart ett halvt varv till, men sista biten in mot stående fick jag dra ner på tempot. Och spurtvarvet var bara en kamp mot kroppen. Det var inte mestadels mjölksyran som satte stopp idag, för musklerna fungerade när jag bad dem åka fortare. Men det var den centrala kapaciteten som inte höll den nivån jag ville hålla. 

Kapaciteten på skjutvallen håller i alla fall den nivån jag vill hålla. Lite för hög puls för att kunna skjuta fort idag, men en kant ut på en sprint är bra (hade en kant in så det jämnade ut sig, inte missnöjd med det). Jag tog det väldigt lugnt i ligg för att jag skakade så mycket men träffade alla skott mitt i så ska försöka våga vara lite mer offensiv imorgon. 

Imorgon är det distans och även fast det idag kändes så långt borta att tävla även imorgon så blir det kul med distans, det är kul!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0